Sziasztok. Csináltam valami elképesztő amatőr hibát. Valamilyen, itt sem felderített oknál fogva széthalt az ubuntum. (lsd: http://ubuntu.hu/node/31266) Gondoltam, semmi vész, most majd kipróbálom a kubuntut. Ehhez win7 alól, ami mellett futott az ubi, egyszerűen töröltem a neki (ubinak) létrehozott 3 partíciót. (Lehet nevetni.) Így most a gép indításakor a grub rescue> felirat mellett villog a kurzor. Most egy live módban futó kubuntu alól írom mindezt. (Telepíteni nem hajlandó.) De mindenek előtt azt szeretném elérni, hogy ne legyen grub, csak induljon a win, és kezdhessem az egészet előről. A win partíciót amúgy látom innen is, ott minden állományom rendben lévőnek tűnik. Mitévő legyek, kérlek segítsetek! Maradok tisztelettel.
grub rescue> [megoldva]
Ha a Windows rendszerbetöltőjét szeretnéd helyreállítani, akkor nem éppen a legjobb fórumot látogattad meg a problémával. Annyi biztos, hogy a telepített Windows telepítőlemezére lesz szükség, azzal lehet helyreállítani a rendszerindítást.
KendekNem tudom valahogy "hatályon kívűl helyezni" a grub-ot innen? Azt szeretném elérni csak, hogy a C:\-ről bootoljon.
eveliHát, mindenesetre köszönöm. Akkor megyek valami win fórumra. :/
giorgioNincs lemezem. Ez egy előre telepített win a laptopon. Van egy partíció asszem, amin a telepítő van. Vagy valami ilyesmi a helyzet...
napköziFú! Hogyan?
villon.huLive cd-ről bootolsz, és a terminálba írod. Az sdaN ahol a linux rendszered van.( ha nem tudod akkor egy sudo fdisk -l segít) sudo mount /dev/sdaN /mnt sudo mount -B /dev /mnt/dev sudo mount -B /proc /mnt/proc sudo mount -B /sys /mnt/sys sudo chroot /mnt grub-install /dev/sda update-grub exit sudo reboot (by Kendek)
rapfenEz tényleg nem jó a jelen esetben, hiszen a GRUB nem csak az MBR-be telepített igen kicsi részből áll, a telepített Linux-disztribúció nélkül semmi haszna. Vagy telepít egy Ubuntut és utána eltudja indítani a Windowst is, vagy szerez egy Windows telepítőt és annak a rendszerbetöltőjét állítja helyre.