Sziasztok!
Tegnap géptelepítés közben egy váratlan akadályba ütköztem. Partíciók fajtáihoz, típusaihoz (vagy mihez) nem igen értek, elsődlegesről és logikairól hallottam, ezek közt sem igazán tudom a különbséget, pusztán annyit, hogy a Windows rendszer minden partíciót elsődlegesként definiál, Kubuntut pedig lehet telepíteni logikaira is. Viszont! Köztudott, hogy maximum 4 elsődleges partíciót lehet létrehozni egy winchesteren, ha ez megvan, utána logikait sem lehet létrehozni (legalábbis én nem tudtam, mert nem engedte). Van egy 500 GB-s winchesterem, azon van egy a gyártó által lefoglalt ún. HP_TOOLS partíció, melynek tartalmát ugyan nem tudom megtekinteni, viszont biztonsági okokból nem szeretném törölni (10 GB-s a partíció). Windows 7 rendszert szeretnék először is telepíteni a gépre, ez viszont létrehoz egy rendszer számára fenntartott 100 MB-s partíciót, és egy általam kiválasztottat, melyet 125 GB-ban határoznék meg, ez úgyszintén elsődleges. Szeretnék viszont D: meghajtó gyanánk egy 250 GB-s winchestert is, ami rendszerösszeomlás / újratelepítés esetén a dokumentumaimat, egyéb adataimat tárolná. Ez már összesen 4 elsődleges partíció. És ezek mellé szeretnék egy Kubuntu rendszert telepíteni, amihez kell 3 partíció ("/" csatolási pont, swap, illetve "/home" csatolási pont). Így lenne szükség összesen 6 partícióra. Ez viszont így kivitelezhetetlen. Tudnátok nekem segíteni, hogy ezt a problémát hogyan tudnám orvosolni? :S A GParted programot még nem használtam. A válaszokat előre is köszönöm!
És még valami. Próbálkoztam mindennel az ügy érdekében, de nem ment, viszont összesen 2-szer telepítettem fel így a Windowst hátha-alapon, és a Linuxot is (particionálással). Lehet, hogy ez hülye kérdés, de ettől nem lesz baja a vinyónak, ugye? Próbálkoztam egy nagy méretű FAT32 létrehozásával is, de a Kubi telepítő kiírta, hogy meghiúsult, és még le is fagyott, tehát újraindítottam, újraparticionáltam a Linux-vinyókat, ("/", swap, "/home", ext4), és onnantól már működött.