Az innen és innen elérhető felhasználói térképhez való hozzáadás a napokban elérhetetlenné vált, mivel átalakítás alatt volt. A felvételi űrlap elérése A térképen szereplő aktív tagok elérése: http://sevoir.hu/map/info/[ubuntu.hu azonosító] Linkelve a saját profilom. Ugyanakkor a fejlesztés része az is, hogy szeretném ha a felhasználók megadnának egy publikus e-mail címet, facebook, google+ elérést - önkéntes alapon, azaz nem kötelezően - a könnyebb eléréshez. További tervezett megadható adatok: saját weboldal, avatar, ? Mi erről a véleményetek? Esetleg további javaslatok?

Frissítés - 2012-09-26 - Kész
  • A térképre kerülés önkéntesen történik, bárki felteheti magát. A kitöltött űrlap után ellenőrzöm az ubuntu.hu azonosítót, illetve a felhasználónevet és aktív állapotba helyezem a felhasználót a térképen.
  • Amennyiben véletlenül hibásan adta meg adatait, vagy szeretne lekerülni a térképről, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ubuntu.hu üzenetküldő rendszerén keresztül velem. Ezt ide kattintva teheti meg.
  • Amennyiben módosítani szeretné adatait, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ubuntu.hu üzenetküldő rendszerén keresztül velem. Ezt ide kattintva teheti meg. Ekkor küldeni fogok egy jelszót és a mezőket tetszés szerint módosíthatja.
  • Teszt Elek teljesen kitöltött információs oldalának megtekintése itt
//****//
    Frissítés - 2012-09-24
  • Duplázások kivéve
  • Hozzáadott - önkéntes alapon kitölthető - mezők: telefonszám, weboldal, facebook profil, google+ profil, e-mail cím
  • Felhasználói jelszavak létrehozva
  • Mobil eszközökre optimalizált térkép kész

"szeretném ha a felhasználók megadnának egy publikus e-mail címet, facebook, google+ elérést" - az Ubuntus kapcsolat cím nincs ott? Nem néztem sosem ... . :) "saját weboldal, avatar" - a fene tudja, majd gondolkozom :) .

Szerintem a saját weboldal, avatar irreleváns adatok. A többi viszont kétségtelenül elősegíti a kapcsolatfelvételt.

KimariteNa igen, de az új felépítésű térkép mobilról is elérhető lesz és nem biztos, hogy regisztrált ide az illető. Persze a fent nevezett dolgok mind-mind önkéntes alapon megadhatóak lennének.

SevoirÉrtem, így már másmilyen képet ad a terv. Végülis közösség építésnek mindenképpen jó (átvitt értelemben is), ha már szó volt egyszer itt közös túrákról, kerékpározásról, stb.-ről. A mai világban csak a civil összefogások hatnak, azoknak van értelmük.

Kedves Sevoir! Nagyra értékelem a munkádat, sőt a mobilos oldalt napi szinten használom is. Felvetődött bennem a kérdés, hogy ezeket a fejlesztéseket nem lehetne betolni az ubuntu.hu alá, illetve jobban integrálni az oldallal. Ilyenekre gondolok, hogy a mobil oldal mehetne az m.ubuntu.hu alatt, a térképes dolgot meg akár drupalban is meg lehetne oldani a egyéni mezőkkel a profiloknál. Tulajdonképpen csak egy rövid bemutatkozás és egy koordináta mező kell hozzá, ill egy checkbox, hogy az illető akar-e szerepelni a térképen. Többit meg a views és/vagy a gmap modul megoldja. Nekem ezek az önkéntes, külső fejlesztések olyan kamikaze akcióknak tűnnek. Ha te nem vagy, nem üzemelteted, akkor nem megy az egész. Ha úgy nézzük, akkor ez megoldás így egy kicsit még szembe is megy az ubuntu szellemiségével.

Kitöltöttem a jelentkezést, de szarakodik itt a netem, nem tudom, hogy elment-e :( Ha elment, alkalomadtán légyszi jelezd, ill. ellenőrzöm én is magam a térképen.

faluA mobil oldalt simán be lehet tenni az ubuntu.hu alá, azzal nincs probléma, vagy akár mobilra optimalizált téma megoldja a dolgot... "a térképes dolgot meg akár drupalban is meg lehetne oldani a egyéni mezőkkel a profiloknál. Tulajdonképpen csak egy rövid bemutatkozás és egy koordináta mező kell hozzá, ill egy checkbox, hogy az illető akar-e szerepelni a térképen. Többit meg a views és/vagy a gmap modul megoldja." Azért van külön, mivel én nem férek hozzá a felhasználói adatokhoz, a drupal módosításához persze semmilyen jogom sincs.

• Udi válaszolt erre.

Jani haverjaJavítottam a hiba kijelzésén. Valószinű, hogy az ubuntu.hu azonosítóval van a gond, csak a szám kell.

SevoirSaját gépen, teszt adatokkal lehet hozzá modult fejleszteni, a saját adat oldalon a markupban benne vannak a profil mező nevei, az alapján le tudod utánozni a mostani mezőket. Ha pedig új mező vagy egy egész adattábla kell, akkor azt az install scriptben létre tudod hozni, a modul függőségeit az info fájlban lehet jelezni stb. Technikailag meg lehet oldani, hogy a fejlesztő ne lássa a valós adatokat, mégis működő modult készítsen, de valakinek akkor is vállalnia kell a felelősséget, hogy átnézi, és feltelepíti a kész modult. Ezzel gyakorlatilag ott vagyunk, ahol a portál fejlesztésének kezdeményezése is megakadt. Amíg ezt nem sikerül megoldani, hogy a mostani adatok biztonságban maradjanak, addig szerintem jó ez az outsourcolás, aki szeretné, önkéntesen rábízza Sevoirra az adatait.

What does it mean:? "*választott jelszó" Ha ez az ubuntu.hu jelszavam, akkor renonc!

bitvadaszA választott jelszavad a térképhez .. későbbi módosításhoz. Az térképes oldal független az ubuntu.hu oldaltól. Olyan jelszót adsz meg amilyet akarsz.