Én a gmail mellett teszem le a voksomat. Magas a rendelkezésre állása, ami nekem fontos (volt hogy 1 napig nem tudtam belépni a citromailbe, és barátaim sem az övékbe). Emellett hatalmas spam adatbázisuk van, mellyel segítenek szűrni is. Az meg teljesen hidegen hagy, hogy a google-nél megnézik, hogy a hörcsögömről küldök képet a haveromnak.
Abba gondolj bele, hogy egy kvázi kisebb név a piacon miért lenne megbízhatóbb mint a google? Sőt, olyan dolgokat is megtehet, amit a google nem engedhet meg magának, mert hamar bejutna a köztudatba, felháborodást keltene, esetleg fogyasztók vándorolnának át más szolgáltatóhoz. Lehet libero.it-t is használni, csak nem biztos hogy olyan komolyan veszik a dolgokat, az adataid biztonságát, sértetlenségét, mint a google, mivel akkora veszteség sem lebeg a fejük felett, mint az emlegetett cégnek.
Gondolom nem vagy titkosügynök, esetleg nemzetközi terrorista, világhírű hekker. De szerintem még a telefonod is androidos (IOS? Windows Phone?). Szerinted az Ubuntu nem küld információkat a gépedről?