Sajnos én sem tudom, de valós probléma hogy nem dobja ki a zárt meghajtót nálam ( nv gt 220 ) Pedig elvileg támogatja a 304-es current driver de egyenlőre úgy tűnik hogy mégsem akarja az igazat, ha manuálisan felerőszakoltam a gépre csak egy üres asztal fogadott, panel és indító nélkül minimál felbontásban.
-ugye ilyenkor is van alap esetben 3d gyorsítás mert ilyenkor a nouveau nyilt display driver dolgoztatja a vidi kártyát. Ez nálam a rendszert tökéletesen akadás mentesen kezelte is a kompozit képességek akadás mentesen üzemeltek, amikor feltettem a rendszert fel sem tünt hogy nem a jól megszokott meghajtó kezeli a karit.
A probléma nálam ott jelentkezett hogy 3D-s játékoknál szignifikánsan felére esett az fps a nouveau meghajtóval mint a 12.04-ben használt current 190.XXX változatával.
Tehát sajnos nem maradt más hátra, mint amire 9.04 óta nem kellett fanyalodnom (most ne ecsetelem a hiányoságait, de legalább a 3D-s teljesítmény rendben van): nvidia oldaláról letölteni az általad is említett .run fájlt és azt felpakolni .
1. tedd fel a linux-headers-3.5.0-17-28 at (ugye alap esetben tiszta telepítésnél a kernelednek megfelelő verzióját) hogy a driver lefordulhassnon amikor telepíti fogod.
2. pl.: synaptic-ba szedj le mindenféle nv drivert különben nem fog települni (nouveau-t is)
3. nyomsz egy ctrl+alt+f1 -et és futási felületet váltasz : alt f2 (mondjuk)
4. bejelentkezel felhasználó név, jelszó
5. sudo stop lightdm
6. és most már indíthatod rootként a run fájlt. sudo sh NVIDIA-Linuxx-86_64-304.60.run ezt értelemszerűen végigviszed.
7. ujraidítás után nálam még fel kellett tennem a 32 bit-es opengl könyvtárakat is :
sudo apt-get install --reinstall libc6-i386 (not sure if this one fixed anything)
sudo apt-get install ia32-libs*
- azt hogy miért nem megy fel "nvidia-current 304.51.really.304.43-0ubuntu1" vagyis miért nem dolgozik, azt nem értem ha valaki tudja irja meg pls,