Szolgálati közlemény a barack régi és új leállásairól, okokról és a megoldás irányáról.
Átjött az ubuntu.hu a barack-ra. Örültünk, vettünk még bele 2G memóriát. Az én hibám, hogy nem néztem meg eléggé, mind a négy modul Geil gyártmány, 800MHz, csakhogy, mint később kiderült, az egyik 15-5-5-5, a másik 12-4-4-4 időzítésű. Miután bekerült az új 2G, a rendszer többször meghalt, instabillá vált. (Ezután állapítottam meg, hogy mi a hiba valószínűsíthető oka.) Kértem és kaptam az FSF.hu Alapítványtól további 4G memóriát, ahol már odafigyeltem az időzítésre (ez most 15-5-5-5, biztos, ami biztos). Viva la Vista, 4G puccos memória egy jó boltban ma már csak 21500Ft. :) Amíg nem kerül be az új memória, addig a stabilitás érdekében kivettem 2G-t, csökkentettem a virtuális gépek memóriáját, hogy ne legyen gond. De tegnap gond lett. Elfogyott a memória, az ütemező kilövöldözte a processzeket. Ez a tegnapi leállás története.
A jó hír, hogy tegnap értesítettek a boltból, hogy megérkezett az új memória. Ha minden jól megy, akkor még ma este elhozom a gépet a VH-ból, és egész éjszaka memória tesztelni fogom (hogy ne legyen újabb meglepetés), majd reggel visszaviszem. Szóval ma 85% bizonyossággal délután 5-kor megint megáll az élet, de reggel kilenc körül egy stabil, hibátlan gép kerül újraindításra. Így legyen.