bendeguzeFent olvasom, hogy te 400.000 Ft-ért vettél egy Tv-t és 40.000 környéki gépre gondoltál mellé. Nem tudom csak nekem tűnik ez Fail -nek?
Egyébként meg látom, hogy a fenti hozzászoló osztja a másikat, hogy csak 2 magos proct tenne bele. Nem tudom de akár hogyan is számolok valamit valamiért. Nem lehet fejlett a proc. is meg a memó is meg az alaplap is 40-ből.
A Tv-n meg gyönyörű lesz a kép az tuti, ha rendesen belövöd a felbontást, mivel nagyon fasza jelet kap! Én láttam már Nagybátyámnak van egy méretben hasonló nagyságú Tv-je és mit ne mondjak borzalma a minősége pedig valami digi tv-je van vagy valami hasonló. Az antennáról jővő digitális jel szerintem nem lenne rossz de a tv borzalamsan csúf képet ad! Kicsi a felbontás neki nagyon szerintem.
Ez nálad nem lesz így, mert akkora jelet adsz neki amekkorát csak akarsz/visz a videó kari. Én régi gépemmel Svideo aranyozott 6 m-es kábellel vittem át a jelet a tvre Scart-ra és nem mondom nagyon szép volt. Láttam az egeret is és mindent amit csak kell. Te azt állítod, hogy éjjel nappal menne a torrent tehát a gép. Akkor azért annyit mondanék, hogy te magad rakd össze a gépet! Az első az legyen, hogy egy jó minőségű proc pasztát veszel és vékonyan rádobod a cpu-ra. Abban az esetben, ha alaplapon van bármilyen hűtés amit forrasztás nélkül le tudsz szedni akkor azt is ezzel a pasztával vékonyan kend be. A hő leadás sokkal jobb lesz az biztos és így mind élettartam mind hosszútávú müködés szempontjából sokkal jobb lesz. A következő az, hogy ki kellene számolni azt, hogy mennyi áramot fog felvenni a hálózatról ezt könnyen ki tudod számolni.
A proc. szempontjából azzal nem kell törődni, hogy csak 2 mag igaz 3 jobb lenne de azt AMD X3 estében 18-19.000 forint alatt nem kapsz. Nekem egy 1000 éves AMD Athlon X2 3600+ (1,9 Ghz)-es procom van vitte a Hd videókat, bőven elfogadható idő alatt konvertálta a videókat is 2 Gb DDR2 800 Mhz mellett is egy Nvidia 8600 Gt 512 Mb videókari mellett.
Nekem az a véleményem, hogy te 40.000 forintból ilyen 6 év távlatában gondolkodva nem tudsz kihozni egy gépet úgy, hogy minden klappoljon.Vagy még is de lesznek ellenlábasaim az tuti.
AMD Sempron X2 - ebből a legnagyobb órajelűt válaszd.
Asrock vagy Asus alaplap 12.000 forint környéki kategóriát kellene nézni vannak már egész igéretesek is közte. Legyen rajta int. videó kari is! Jól jöhet, ha behal a PCIex. kártya.
Memóriából szerintem 2*2 Gb elég lesz az ár szűkössége miatt.A legnagyobb órajelűt válaszd már amit az alaplap elvisz.
Videókariból meg szerintem mindegy csak legyen rajta Hd támogatás. Mivel írtad, hogy játszani nem akarsz ezért a legolcsóbb kategóriát kellene választani. Bár akár hogyan is nézem az Intel Cerka két mag int. Intel Hd Gpu-val azért kötség hatékonyabb lenne és talán el is lehetne hagyni ezt a részt. Viszont azt tudom, hogy ne Silent-et vegyél amin nincs cooler. Mert elég barmok! Melegednek, mint a szemét és, ha sokáig megy a gép már pedig fog! Akkor a ház belsejét ki lehetne adni hajléktalanoknak melegedő hely gyanánt. Sajnos a tapasztalat beszél belőlem.10.000 ft
Ahogy elnézem letöltögetésre kellen valami winyó is és nem tudom, hogy akarsz -e konvertálgatni... Nos egy SATA II winyó nem ártana. 250-es min. de ahogy elnézem több nem is jönne ki belőle. Az értelmes kategória itt is 15.000 alatt nem igazán van.
Kellene egy meghajtó is!
Nos akárki akár mit is mond LG legyen.Samsung-ot nem tudom ajálani.
Meg hát ugye 6 évre kellene előre látni a jövőben. Dvd író az alap dolog normálisat már 4-5.000 ft-ért is kapni.
Csak te videózni szeretnél! :) Nos akkor hol van a Blue Ray? Esetleg író is legyen? 6-év múlva de jó lesz az már 1-nek is el lesz terjedve! Hát úgye Combo-t nem tudom ajálani elég hama bekakálnak... Dvd-blue. Nem látom egy nyerő kombinációnak bár sose lehet tudni. Az azért már nem az 5.000 Ft kategória még a Combo sem. Ez tuti nem fér bele a 40 papírba.
Nekem az a véleményem, hogy ha külön veszed meg a Házat és a tápot akkor olcsóban is kijöhetsz akár..., ha okos vagy! Nos a ház nekem mind1 de aránylag jól szellőzött legyen az biztos!
A táp egység meg Halk legyen de túl kell számolni a felvett fogyasztást. Az összeállítástól függően azért egy 420 W de lehet, hogy 450W is kellene azért, hogy tényleg ne kakáljon be.
Hosszabb távra
Cpu
AMD Sempron X2 2500Mhz 9600Ft / AMD Ath. II X3 3200 Mhz - 14650Ft
Alaplap
Asrock/Asus - 12.000 Ft Ez alá ne adj!
Memória (pl)
2Db - Kingmax 2GB DDR3 1600MHz FLGE8-DDR3-2G1600 - 2*2665Ft
Videókártya
Gainward GF GT620 2GB 64bit DDR3 PCI-E Videokártya - 13820Ft
Merevlemez
Seagate 320GB 16MB 7200rpm SATA2 ST3320418AS -11100 Ft
Optikai meghajtó
LG GH24NS90 DVD+-RW SATA - 4500 Ft
Ház+táp
12.000 Ft
Akkor jöjjön a számítás: 68350 Ft
Ez úgy, hogy egy alacsony profilú gép amibe a Blue Ray 3D támogatás miatt bele kellett tolni egy alapszintű videókarit is. Igaz nem néztem meg alaposan a cuccokat, hogy melyik a jobb csak össze dobtam, arányok miatt gondoltam beletenni.
Persze lehet sporólni úgy, hogy Int. videókari valami normálisabb de nem jössz ki sokkal olcsóbban. :(
Az a helyzet, hogy össze lehet hozni gépet 40-ből de akkor el lehet felejteni a 6 év távlatába tekintett gépet a komolyabb videó nézegetés miatt.