Van egy regisztrál domain-em, most a példa kedvéért www.teszt.hu, de viszont nincs fix IP-m az internet szolgáltatómnál. Azt szeretném megoldani, hogyha valaki beírja a böngészőbe, hogy www.teszt.hu az automatikusan hivatkozzon a teszt.myip.hu-ra. Mert, ha simán beírom, hogy teszt.myip.hu, akkor behozza az oldalamat. De azt szeretném ha a www.teszt.hu-ra is behozza ugyanezt az oldalt ugyanazon a gépen. Ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy mit és hogyan kellene beállítani, hogy ez működjön. Előre is köszönöm!

Hááát nem biztos, hogy menni fog. Ugyanis: A regisztrált domain mögött ip címeket kell definiálnod (A-rekord, MX rekord, stb... legalábbis az általam használt rendszerben). Ha a saját IP-det regisztrálod, a DNS-cache éjfélkor frissül, ám nagy valószínűséggel a te IP címed is változni fog 24 óránként egyszer. A dyndns-t ajánlom figyelmedbe, olvass utána, az elvileg dinamikus IP-nél is ad egy hivatkozást, és kérdezd meg a domain regisztrátorod, hogy A, MX rekordként megadhatsz-e dyndns-es címet? (Megjegyzem, ha sikerül az a minimum, hogy leírod hogyan... :) ) Üdv: Szeemee

szeemeeKöszi a válaszod! Igazából nekem dyndns-em van csak a példa kedvéért tettem myip-t. Nekem azt mondták, hogy megadhatok ip címnek dyndns-es címet.... Végülis a dyndns cím az az én ip-m "karakteres" változata.... Arra lennék inkább kíváncsi, hogy a bind9-et hogy kell ehhez bekonfigolni... Természetesen ha itt valaki nem tud segíteni, és közben megoldódik akkor a blog részre mindeképpen leírom.

Szia bladeboris! Én pl ezt a könyvet ajánlom elolvasni.A Linux hálózati administrátorok kézikönyve.Én is ebből szoktam puskázni ha ilyen dolog van igaz 4200ftba kerül de számomra megéri.Libri és az animánál biztosan megtalálható érdemes beruházni rá.Természetesen csak javaslat.Link itt: http://libri.hu/hu/book/computer_informatika/operacios_rendszerek/linux_unix/linux_halozati_adminisztratorok_kezikonyve_1 .Röviden meg man bind. :DHa grafikus cuvccot keresel a bind beállításához akkor egy gbind nevű cuuccot tudsz használni erre a célra ubuntu alatt.

Ennyivel később: 14 év