Üdv! Itt a megoldás a Sis Mirage 3 771/671 Driverre ,nálam eddig mindegyik ubuntu verzióban működött!! sudo apt-get install git xorg-dev mesa-common-dev libdrm-dev libtool sudo git clone git://github.com/hellnest/xf86-video-sismedia-0.9.1.git cd xf86-video-sismedia-0.9.1 sudo ./configure --prefix=/usr --disable-static sudo make sudo make install reboot Remélem segitettem ezzel sokmindenkinek!!
Sis Mirage 3 771/671 driver megoldás
Üdv Hasznos írás, biztosan sok ubuntus felhasználónak van itt ilyen vga kártyája :)
Ma szükségem lett volna rá, de 12.10 alatt ez nem működik :(
[törölve]
gyarakilaszlode biztos meg lehet csinalni. Nekem is volt, van hasonlo videokartyam, es mindig megbuheraltam , ja es a laptop kijelzojet is csereltem, igy meg azzal is gond volt, az a xorrg sem volt nekije joooo :)) azt is szedtem egy uhu linuxos xorgot, mer az jol meg van am csinalva :)) Aztan minden jo lett. De most a legjobb mer Debian 7 van:)
[törölve]Kubuntu 12.04-et tettem végül a gépre és úgy működött a driver, de innen szedtem. Ezt a rendszert pedig frissítettem 4.10-es KDE-re. Egész jól megy ezzel a felállással egy Fujitsu-Siemens Mobile V5535.
[törölve]
gyarakilaszloEljen!! Grtulalok!! lenyeg, hogy akkor klappol most minden! Orulok neki.
Üdv. mindenkinek! Teljesen amatőr vagyok a témában, ezért kérném a segítségeteket. Nekem is ilyen Sis Driverem van a laptopon és szeretném ha elmagyarázná valaki, hogy pontosan hogyan kell a telepítést végrehajtani (hova kell ezeket a parancsokat beírni)mit kell letölteni, mivel még csak most ismerkedek a Linuxal. Két napja raktam fel az Ubuntu 12.04-et. .
Talicskalev258 nagyon jó, úgyhogy ne aggódj, fog az menni! (A linkre kattintva kicsit én is néztem, hogy: – Mi van?! – Aztán azért nagy nehezen megfejtettem, de az tény, hogy nem ez a számomra legkönnyebben értelmezhető leírás azok közül, amiket eddig láttam. Kicsit fura, hogy kéthasábos az elrendezés, az oldal aljára érve a jobb oldalon kell tovább olvasni. Meg hát ugye Xubuntun készült a leírás. Egy kezdőnek ezek összessége már elég lehet ahhoz, hogy nehézséget jelentsen.)
csuhas32lev258 tényleg nagyon otthon van a témában. A linkre kattintva csak néztem mint az edényes , mert nem tudok angolul a Google barátom pedig ebben a témában nekem kevés. Mindenesetre a problémát megoldottuk, igaz szenvedett velem rendesen, de azért sikerült a mutatvány. Nagyon köszönöm a segítséget Lev-nek!
Én ezt megcsináltam, úgy ahogy írva van, egy Albacomp Activa Mobile Diablo laptopon, amiben ugyanilyen videókártya van. Felbontást továbbra is csak 800x600-at vagy 1024x768-at tudok beállítani. Mit kell még csinálnom, hogy legalább 1280x800-as felbontást tudjak beállítani?