Van egy 80GB HDD-m. Az első partició (C:) 21GB, a második partició meg a maradék 54GB. Mindkettő NTFS. Azt hogyan lehetne megoldani, hogy az első 21GB-os particióra, vagy partició helyére feltenni az Ubuntut, úgy hogy a második 54GB-os particiót semmiképp ne bántsa, még át se méretezze.... Ha tud valaki tutira működő megoldást, akkor ossza meg velem. Köszönöm!

Nézd meg, hogy ismeri fel az UBI a partíciókat, mondjuk hda1, hda2 stb. A kézi beállításnál a 21 GB-s engedélyezd neki.

Amikor elindítod az Ubuntu telepítését a LiveCD-ről, akkor ott kb az ötödik lépésnél felteszi a nagy kérdést. Ott el tudod intézni, amit akarsz.

jaja. live cd/rendszer/adminisztráció/partícionáló és a 21 GB-ot törlöd, majd csinálsz egy swap-ot és egy gyökért (/). aztán telepítéskor meg a kézi prtícionálást válaszd! üdv,

hotplug1 Gb-nál elég 1 GB swap. a felett meg szerintem 512 MB is. alatta meg mint írták a 2x-ese

gabenAkkor ezek szerint nekem van a gépben 2GB RAM akkor nekem 4GB SWAP kell....

bladeborisírtam, hogy 1 GB felett szerintem elég az 512 MB. semmi gond nem lesz vele.

hotplughotplug: Sztem inkább a fele.. bár tényleg attól függ mennyi ramod van... 256 MB-nál, érdemes 2 Xannyit hagyni tehát 512-es SWAP 512 nél már sztem elég ha 512 a swap is, egy gigánál is elég az 512 Két gigánál pedig már nem szükséges.. Nekem legalábbis 10 órája magy a gép, és 0 KB van felhasználva a swapból, (2 giga ram mellett). De ahogy tetszik :) Én ezt javaslom :)

Úgy tudom, nagyobb memóriánál (pl 1Giga felett) is érdemes legalább akkora swapot készíteni, mint a memória. Mert ha pl hibernálod a géped, és jobban tele volt a memória, mint amekkora a swap, akkor (nyílván) nem fér rá a swapra a teljes memória. Nem tudom ilyenkor mi van, szerintem egyszerűen csak nem enged hibernálni. Legalábbis, amikor nekem egyáltaklán nem volt swapom, és próbáltam hibernálni, akkor mindig visszatért a desktop.

Surmi512 mb ramom van,a suse 700 mb-os swap particiot csinalt nekem...ö mar csak tuggya. :D maxudv:Zo :)

Ennyivel később: 14 év