Olyan hibám merült fel a Kubuntu bejelentkezésénél (ami a grafikus képernyőről működik), hogy ha beírom a felhasználó nevet és a jelszót s entert nyomok akkor nem dobja ki a dekstop-omat hanem újra a bejelentkező felületet dobja ki. Valószínű, hogy a következő véletlenül lefutatott parancs a gyökérben valamit elálított: find . -type d -exec chmod 755 {} \ ; Ha valamilyen megoldást tudtok a fent említett hibára írjatok légyszi.
Bejelentkezési ablak
Nem értem mit csinál a fent leírt parancs. Semmit nem ír ki, amikor visszadob? A /etc/aliases -ben megnézheted, hogy a root helyesen van-e megadva. /etc/group -ban pedig a admin jogosultságokat ellenőrizheted.
rolahElvileg ez a paracs azt csinálja, hogy az adott könyvtár öszes fájlainak 755 ös jogosultságot ad rekurzívan. Valamint a {} jelet kicseréli és a \; csak a fájl végét jelenti. Ha jól fordítottam: http://movabletripe.com/archive/recursively-chmod-directories-only/ It’s all in man find. The {} gets replaced by the current file find is processing (which is why you don’t need to use chmod -R), and \; is just there to mark the end of the exec expression. Mit lehetne tenni, hogy minden fájlnak a megfelelő jogosultságát állítsam be? Mert ugyanis gondolkozva lehet ez a parancs amit a gyökérben adtam ki véletlenül, elrontotta a fájlok jogosúlságinak nagy részét, mert nem engettem lefuttatni végig. Valakinek van megoldása rá, hogy a desktop-ba való belépéshez milyen fájlokat modosíthatott? Illetve milyen jogosultságoknak kell lennie ezeknek a dekstop fájloknak? Az /etc/aliases ben a root szerintem helyesen van megadva s az /etc/goup -admin se hibás szerintem.