Sziasztok! Hát, vicces és masszívan bazzegolós esetben volt részem. Történt ugyanis, hogy vizsgaidőszakom van, mocsok fáradt voltam, és bekapcsoltam a gépet félálomban, hogy betöltsön szépen lassan, addig is nyerek pár perc grátisz alvást, mielőtt vizsga előtt nekilátok átolvasni mégegyszer az anyagot. Win 7 is van a gépemen, amit a bekpcs gomb után kedvesen mindig ki lehetett választani egy 5-6 elemes listából. Namármost, félálomban egyel-vagy kettővel elnyomtam az entert, ami sem az Ubuntut, sem pedig a WIndowst nem hozta be. Lövésem sincs hogy mi volt oda írva. Ugyebár félálomban voltam, rá se néztem, rögtön bújtam vissza a takaró alá. 1 óra múlva valami recovery menüben találtam magam, megijedtem, gyorsan le canceleztem a folyamatot, de csipás szemmel nem néztem meg mi a franc is volt ez, azt hittem megszakítottam, és nem lett gáz, mivel semmire nem adtam engedélyt addig, mert aludtam. Azóta bekapcsolás után: Error: unknown filesystem grub rescue Az ls parancsra kijön a hd0 msdos 7, és ez egészen a hd0 msdos1-ig folytatódik szépen. A kérdésem az lenne, hogy mit ronthattam el? Mire mehettem, ami ezt kiváltotta? Van-e visszaút, vagy instant leformatáltam mindent egy böszme gombnyomással? Win7 és Ubuntu is volt, megmenthető mindkettő? Köszönöm szépen a segítséget! Hozzátenném, hogy olvastam több topicot is, de ott telepítésnél, illetve partíciótörlésnél volt ez a gond, ezért bátorkodtam újat nyitni.

GRUB-ban bármelyik sorra nyomsz Entert nem lesz baj belőle normális körülmények között. Valami egyéb is közrejátszhatott. Egy Live CD segítségével nézz rá a merevlemezedre, mit mond a Lemezkezelő, vagy a Gparted. Ha a partícióid rendben vannak, akkor egy GRUB újratelepítés helyrepofozhatja, és nem vész el semmi. Ha hiba van a partícióknál, akkor lehet tovább ragozni a lehetőségeidet.

Ennyivel később: 9 év