Cső!
Nekem is ilyen noteszem van, azt leszámítva, hogy 5250-es proci van benne.
Én élből a 7.10-es ubuntut tettem fel rá, nem is probáltam mást (megjegyzem azóta sem bántam meg).
Azon meglepődtem, hogy neked élből vitte a kamerát, mert nekem elég sokat kellett küzdenem érte, hogy menjen, mindenvéle v4l2 drivereket kellett fordítgatnom satöbbi, persze lehet, én vagyok a béna.
Az energia gazdálkodása pedig azért olyan, amilyen, mert nem teljesen stimmel valami a BIOS-sal, ha jól hámoztam ki, az alábbi linkken olvasható társalgásból:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=609722&page=12
Nemrég kijött egy új bios, nem tudom, hogy javít-e ezen, még nem próbáltam ki. Annyi biztos, idegesítő a képernyő fényerejének állandó változtatgatása. Ez egyébként azért van, mert nem tudja eldönteni a rendszer, hogy hálózatról, vagy akkumulátorról megy épp a gép.
Szóval, ha végigolvasod az ott leírtakat, akkor kapsz néhány tippet:
- Egy újabb System76 drivert kell feltenni
- Egy ec_intr=0 kernel paraméter a bootoláskor sokat segít
- És ha az energiagazdálkodásnál beállítod, hogy akkumulátoros üzemmódban a fényerőt 0%-al csökkentse, akkor egy teljesen használható rendszert kapsz.
Még így is lesznek érdekes dolgok, pl: kiírja, hogy tönkrement az aksid, vagy, hogy akkumulátorról üzemel a gép ugyan, de gőze nincs meddig bírja még, de érdekes módon, mielőtt végképp lemerül, arról azért értesül a rendszer, és simán le tudja állítani magát adatvesztés nélkül. Ezzel csak az a baj, hogy erről téged nem értesít, csak azt veszed észre, hogy áll le a rendszer alattad (a narancssárga akku lámpa a gép elején világít)
Hát sok sikert