Baluuhttps://www.google.com/search?q=ubuntu+termin%C3%A1l

BaluuMost ez komoly? Legalabb egy kicsit nezz utana a "baratodnal" (Google.hu)

hx-2Nem akarlak megsérteni, nem akarok beszólni, de úgy gondolom, ha már segítesz, akkor ne ilyen módon tedd meg, mert ez a te szellemi szintedet mutatja meg. Terminál: oké, de hol szerzek ubuntut? nincs a gépemem. live cd-ről nyissam meg a terminált?

• hx-2 válaszolt erre.

Új szálat nyitottam, mert olvashatatlan a másik. Terminál: oké, de hol szerzek ubuntut? nincs a gépemem. live cd-ről nyissam meg a terminált? Jó az elképzelés, tedd meg. Ha szándékodban áll Linuxot/Ubuntut használni, ismerkedni vele, akkor olvasgasd itt az oldalon található súgót. Nagyon sok kérdésre megkapod a választ, főleg kezdőként.

BaluuEn sem akarlak megserteni de megfoglak ahogy Te is utalva a "szellemi szintedet mutatja meg" kifejezeseddel. Szoval W8 utan gondoltad mar megy ez nekem feltettel egy olyan rendszert amirol halvany fi**d sem volt. Most akarsz ismerkedni a rendszerrel mikor mar nem kell?? Mirol tetted fel az Ubuntut ha most azt sem tudod honnet szerezz Ubuntu lemezt. (Szerintem vegyel mint ahogy a W8-ast is vetted!) De hogy a segitsegre se legyen szavad En megkerdeztem a "baratod"! Es adott is otletet: 1 Helyezze be a Microsoft Windows 8 telepítő lemezt a meghajtóba. 2 Győződjön meg arról, hogy az első rendszerindító eszköz van beállítva a BIOS-ban. 3 Indítsa el a számítógépet CD/DVD támogatással. 4 Kattintson a főoldalon a Tovább gombra 5 A következő oldalon kattintson a Repair hivatkozásra. 6 Válasszon egy opciót a megjelenő ablakban, kattintson a Hibaelhárítás opcióra. 7 A problémamegoldás ablakban kattintson a Speciális beállításokra. 8 A Speciális beállítások ablakban kattintson a Parancssor parancsra. 9 A megnyílt parancs ablakba irja a következő parancsot: bootrec /fixmbr és nyomja meg az Enter gombot, hogy rögzítse MBR. 10 Indítsa újra a számítógépet, hogy a számítógép megfelelően működjön. Ha megsem ez lenne a megoldas akkor tedd mar ujra fel a W8 vagy vidd el annak aki feltette neked.

HtibiMég jó, hogy nyitottál egy új szálat: http://ubuntu.hu/node/32939#comment-372407 :)

HtibiTerminál a menüben van, például a "Kellékek" alatti almenüben, Live CD alatt is. Gnome alatt a gnome-terminal csomag nyílik, más rendszernél más a neve (ezért jobb ha a menüidben keresed, például 12.x Ubuntu alatt a Dash-ba elkezded beírni Termi.. és a megjelenő alkalmazásra (Terminal) kattintasz vagy (de csak Gnome alatt): Alt + F2 (ez egy Futtatás ablakot nyit) beírod gnome-terminal a jobb alsó sarokban erre kattintasz: "Futtatás" Majd használod a parancsokat. De előtte jó lenne némi alapismeretet magadra szedni, mert így nagyon nehéz lesz, el is ronthatod mindkét rendszered. Mint rapfen írja, "sda" az első lemezed tehát a parancsban az x az a karakter -> sdx helyett sda. Az, hogy elrontod a rendszert előfordulhat, erről nem mi tehetünk. Ha nem pontosan azt csinálod amit kell, az a te hibád lesz. Egy átlag autós sem fog motort felújítani,a míg nem néz utána, de talán jobb az a példa, hogy igen nehéz még az izzót is kicserélni a jelenlegi újabb gépkocsikban. Sok esetben kell hozzá egy megfelelő csavarhúzó, nálad fizikailag, tehát agyban.Tehát olvasgasd az Ubuntu súgót ... esetleg telepítsd újra mindkét rendszered és próbáld ezt leírás alapján, mert itt valami el lett rontva. Vagy próbáld összerakni a forgácsokat, tanácsokat, felírni egy papírra sorban a teendőket: MBR: master boot record; ---ide "ír" a win és a grub is ide kerül általában, általában - alapértelemezetten az sda-ra. mi nem tudjuk te hova tetted, ha tudod, akkor töröld a paranccsal amit fenn részleteztem (sda). ha véletlenül a hordozható lemezre tetted a GRUB-ot, akkor a parancsban ez sdb, pintosabban (!) az fdisk-l parancs mutatja meg azt, hogy sdb vagy esetleg sdc, sdd - terminálból sajnos. Grafikusan is megnézheted mi a neve Linux alatt a hordozhatónak, a Lemezkezelővel, ezt a csomagot kell telepíteni hozzá, ha nincs: palimpsest ---ha értesz a windowshoz, akkor állítsd helyre ezt a törölt MBR-t a mások által már említett fixmbr, fixboot dolgokkal (ha az első lemezre, ha a másodikra akarod) ---ha nem értesz a windows-hoz ... vagy nem tudod az előző leírásokat win-re véghezvinni, akkor ... nézz még jobban utána vagy kérj segítséget. Szerintem win-re mi is leírtunk mindent erre vonatkozóan. ---az, hogy nem találsz meg egy alkalmazást Linux alatt (Terminál) a menüben, ne haragudj a vicc határát súrolja erősen.

Ennyivel később: 9 év