kukimukiNem erről van szó, félreértesz. Én igen kritikus vagyis inkább néha annak tűnő hangvételt ütök meg zenékkel kapcsolatban (is) ... de saját magamnak is állítok kritériumokat :). Volt múlt évben egy etno zenei verseny (már, ha Dalriada), ott egy olyan zenekar kapta azt hiszem a legtöbb közönségszavazatot - de az is lehet a zsűritől is kaptak elég jó díjat, erre azonban nem emlékszem - lényeg a lényeg, nézegettem a videóikat a YouTube-on, hát nem, az énekesnő hangja valami nulla, szóval, be is fogtam a fülem. Tény és való, a Dalriada énekesnőjével vajmi kevés gondom akad mostanában :) .. lehet az is, hogy az intonáció nem tetszik az én kissé népzenéhez is szokott fülemnek (majd gondolkozom ezen, de nincs baj vele, sőt nagyon tetszik a zenekar), meg ne kövezz, de talán a Nightwish-hez hasonlítanám, de ezt csak hasból mondom most, mert .. nem tudok jobbat. És folytatva a gondolatmenetem - valamiért ez szubjektív :) - a Nightwish-nél sokkal jobban tetszik, mondjuk a The Gathering, és remélem ezzel jó sokat elmondtam a zenei izlésemről. Persze, legyen sok-sok Metallica lemez, ha lehet hamarabb és épp az a jó a Hetfield-ben, hogy mennyire intenzíven gyakorolhat, hogy ki tudja azt énekelni pontosan, ami az adott dallam ott és éppen ami kell, mert adottsága nincs hozzá, mondjuk nem egy Nazareth énekes vagy nem egy Gillan, Dio, Plant, Osborne, Coverdale, Mercury, Gallagher, Clapton, stb ... de tud, élvezhető, amit csinál - az hogy milyen úton jut el idáig az nem ide tartozik, negatívot nem mondtam róla, ő ilyen, Lemmy-s, Ted Nugent-es stílusú, mármint a thrash-ben is, de önmagáért is, meg amit tettek. Élőben is hallottam jó hanggal ... koncerten is voltam, még a Népstadionban, beengedtek a végére és még így is 10-15 számot leadtak :)