Sziasztok! Mivel ráértem picit és persze a kíváncsiság is hajtott, így leszedtem az összes ubuntu.hu profilt, és ezekből elmentettem az esetlegesen megadott lakóhely adatot. Gondoltam összeintegrálom az ubuntu.hu felhasználói térkép adataival... de nem.. Meglepődésemre az arány elég rossz: 223:1247 [térképen szereplő tagok : térképen szereplő + ubuntu.hu profilban megadott lakóhellyel rendelkező tagok] Az önkéntes segítői, felhasználói térképre regisztrált tagok térképe Az önkéntes segítői, felhasználói térképre regisztrált tagok térképe + ubuntu.hu profilokból kinyert lakóhely adatok. Javaslat: lehet, hogy a személyes adatok mezőt ki lehetne bővíte(t)ni a következő adatokkal: - skype név - msn név - segítő vagy felhasználó - hozzájárulás a térképen való megjelenéshez vagy sem. Ezáltal, az ubuntu.hu oldalra való regisztrációkor, egyből a térképre lehet kerülni, vagy sem. Az adatok könnyebben módosíthatóak, illetve megjelenésük könyebben kezelhető lenne. Vagy maradjon minden így ahogy van, vagy egyéb ötleted lenne? Oszd meg velünk! A te véleményed/ötleted is számít ;-) ..::Sevoir::..
Felhasználói vs. Ubuntu.hu oldalon megadott lakóhellyel kibővített térkép
Támogatom a felvetést!
Bocs, de megkeveredtem egy pillanatra. Ha jól értem, akkor az első térképen az a 224 fő látható aki regisztrált az önkéntes segítői térképre. A másodikon pedig az az 1247 fő, aki a profilon megadta a települést ahol él, plusz azok is, akik ha a fórumon nem is adták meg, de jelentkeztek a térképre. Magyarul mindenki akinek elérhető a települése. Viszont pl ha Székesfehérvár lakóit nézem a fórumon 20 nevet sorol fel, a térképen pedig négy van feltüntetve. Ebből ugye kettő már eleve fenn van a másik térképen. Vagy én értem félre a második térképet?
Most, hogy így fölhoztad a témát, ki is egészítettem a profilomon lévő információkat a lakhelyemmel, meg a megjegyzésbe beírtam a Skype nevemet is. :) Mivel Facebook és egyéb profilom nincs, Skype névnek meg nem volt rubrika :) Tényleg ki is ment a fejemből, hogy igaz, hogy segítőként megadtam a lakhelyem, de a profilomon viszont eddig nem szerepelt :)
Jani haverjaAz ötlet egyébként jó, én pl. értelemszerűen hozzájárulnék a térképen való megjelenéshez, a segítők térképén úgyis ott vagyok.
Jani haverjaUgye-ugye, számodra akkor egy kis gondolatébresztő volt ez a bejegyzés :)
Jani haverjaEzért lett fórumtéma, hogy lássuk merre haladjunk tovább. Nem szeretném saját érdekeim előtérbe helyezni.
SevoirBizony, ez így van :) Nagyon régen regisztráltam a fórumra, tetejében akkor még nem is itt laktam, és elfelejtettem ezeket a dolgokat, úgyhogy még egyszer is köszi, hogy emlékeztettél :)
Jani haverjaigazán nincs mit, ezért is vagyok itt, hogy emlékeztesselek :)
2011. márciusában pont ezt vetettem fel. Profil mezőket az admin felületen keresztül is lehet változtatni, tehát ez egy járható út. Az MSN idén meg fog szűnni, érdemes olyan mezőt feltenni?
Én bárhova kattintok, név helyett annyit ír ki, hogy "Valaki" Ez ilyen? :)
Gratulálok ..::Sevoir::..! Régóta vártam, hogy létrehozza valaki ezt a térképet. A közösség így még jobban lehetőséget kap az összeismerkedésre, segítségnyújtásra. Köszönet érte!
nadasjozef(Megsúgom, ez a térkép már régóta létezik. Csak most még többet tud.)