Sziasztok!
Előre kell elnézést kérnem, amiért talán a valaha volt legamatőrebb kérdéssel állok elő.
Bár használtam már Ubuntut, még soha nem telepítettem. Hát most megpróbáltam egy pusz vinyóra (persze nem kérdeztem senkit, hogyan is kell), aminek egy kisebb része ntfs-re volt partícionálva, Így azt látta az C:-ről futó XP is.
Tehát elkezdtem és nyomtam, amit értem, feltettem a plusz vinyóm nagyobb, még partícionálatlan részére. A telepítés lement, de Ubuntu sehol. Csak az XP és a másodlagos vinyó ntfs felülete.
Nekiveselkedtem újra és telepítés közben azt látom, hogy az a partíció, amire felraktam az Ubuntut, teljességgel eltűnt. Azon a meghajtón csak az ntfs felület maradt, a többit nem látta még a telepítő partícionálója sem. Most megpróbáltam hát a maradék ntfs-re, arra is felment a telepítés, de a végeredmény ugyanaz. Azzal a különbséggel, hogy már az a felület sincs meg. A vinyóból az égadta világon semmi sem látszik már :(
Megtudná nekem valaki mondani, hogy helyrehozhatom-e még ezt a dolgot egyáltalán? Vagy a meghajtó már nem jó többé semmire?
És ha kijavítható valami módon, akkor hogyan hajtsam végre a telepítést úgy, hogy az végül működjön is nekem?
Előre is nagyon köszönöm a szíves sgítséget és választ!