Sziasztok! Az volna a gondom, hogy két oprendszer van a gépemen és távoli elérésre ha tehetem sshfs-t használok, ami tök jól be is van állítva, egyértelmű volt, hogy a port forwardingot hogyan kellett beállítani, mivel egy portot használ, azonban előfordul olykor, hogy windowsal vagyok bejelentkezve és bekapcsolva hagyom a gépet és ilyenkor nem tudom elérni az adataimat távolról, mivel fogalmam sincs, hogy melyik portra kellene átirányítanom a routerben a távolról próbálkozó gépet. Én a 445-ös porttal próbáltam, de sikertelen volt. Ha esetleg valaki már találkozott azonos problémával és talált rá megoldást nagyon hálás lennék, ha megosztaná.
smb+port forwarding
Jól értem, hogy a windows megosztást szeretnéd kitenni a zinternetre?
pingetIgen, ez volna a cél.. Megvan a dinamikus dns és azt szeretném, hogyha arra a hosztra egy bizonyos porton szeretnék csatlakozni, akkor a routerem mögötti gépet el tudjam érni. Ez sftp-vel már meg van csinálva így, de smb-vel is megszeretném, hogy akkor is elérjem a gépemet, amikor épp a windows fut.
Microsoft fájlmegosztási SMB: User Datagram Protocol (UDP) portok (135-139) és Transmission Control Protocol (TCP) portpok (135-139) Közvetlen kiszolgálású SMB-forgalom hálózati bemeneti/kimeneti alaprendszer (NetBIOS) nélkül: 445-ös port (TCP és UPD) De ezt nem tőlem tudod és még egy jó tanács ezt a dolgot ne nagyon erőltesd. SSH vagy SFTP és boldogabb ember leszel a végén.
richi105Köszönet a segítségért. Közben rájöttem már, hogy az én próbálkozásom is működött volna, csak a microsoft olyan "okosra" írta a megosztását, hogy egy ip rangen belül kell lennie a két címnek.. Még szerencse, hogy a routeremben van vpn.. tovább próbálkozok, az eredményeket megosztom.