KendekHomok, zsákban a csomagtartóba (kerekek alá, ha parkolásnál csúszik). Emelkedőn egyenletes sebességgel kell felmenni, hirtelen gázadás, hirtelen gázelvétel, fékezés nélkül, hirtelen kormánymozdulatok nélkül. Az elsőkerék-hajtású járművek nehezen bírják a havas, jeges emelkedőket a kerék kipörgése nélkül. Álló helyzetből nagyobb sebességi fokozatban kell elindulni, mert azokban kevesebb a kraft, azaz a nyomaték, ez pörgeti ki a kerekeket. Parkolás télen kézifék semmi (befagy), padkának kormányzás emelkedőn, lejtőn, I-es vagy hátrameneti fokozat a rögzítőfék helyett (igaz ez kis motor-hengerűrtartalmú járműveknél nem annyira hatásos - ezeknek motorfékje sincs nagyon, tehát marad a padka, mint fékező tényező ... esetleg ék is, ha nem lopós a hely. de nem a kormányzott kerekek alá). Nekem volt egy nagypolskim, "ő" orrmotoros (ott a súly az első kerekeken, és ezáltal ott a nagyobb tapadás) és hátsókerék-hajtású (a hátsókerék-hajtás a nagyobb vonóerőben segít, azonban kitolja a jármű orrát nagyobb gázadásnál, ezt gázelvétellel lehet korrigálni - régen a posche ezért nyert gyorsasági versenyeket, a nagyobb vonóerő miatt). Ezzel az 1500-ös nagypolskival húztam ki egy havas és jeges földúton az erdőben egy német terepjárót a 45°-os meredélyből :). Meg is kérdezte a tulajdonosa, hogy mi a tipusa :). Egy ismerősöm nagymamája lakott ott (amíg élt), egy erdős helyen, Budapesten. Nos, ráült még egy ember (ismerősöm) a kocsim hátuljára, de sikerült :D ezen nem is csodálkozom. A Golf III nekem is tetszik ;). Érdemes téligumit venni ... nem vagy Raikönen / :) /.