Sajnos mostanában elterjedt az a szerintem elég elítélendő hülye módszer, hogy a filmeket mind ritkábban töltik fel valami normális - pld avi - formátumban, hanem csinálnak egy marhanagy, 4 giga körüli ISO fájlt a DVD-ből, oszt' neszeparaszt légy bulldog vele!
Ez már amiatt se jó mert soká tart letölteni; a nagyobbik baj az, hogy sok helyet is foglal a háttértáron. Arra gondoltam, amihez csak így jutok hozzá, azt "bekódolom" aviba. Azt tudom, hogy ha ki van írva dvd-re, hogyan kódolhatom be (parancssorból), ezért legutóbb megpróbálkoztam egy hasonló módszerrel:
mencoder Ez_A_Film_Neve.iso -ovc xvid -xvidencopts bitrate=700 -oac mp3lame -o Ez_A_Film_Neve.avi
Gyönyörűen megcsinálta, lett a 4 gigás ISO-ból egy nem is egészen 700 megás fájlom, s amikor elindítottam, a minősége is megfelelő volt. (Nekem. Én elég igénytelen vagyok e szempontból). Azt kivéve, hogy angol volt a hangsáv... Pedig ha az ISO fájlt játszom le mplayerrel, ott megvan a magyar hang is.
Erre elindítotama filmet a
mplayer -v Ez_A_Film_Neve.iso
paranccsal, majd lelőttem ctrl-c -vel, s megnéztem az outputot. De sehol sem láttam rajta olyasmit, amiből a hangsávok helyére következtethettem volna.
Bár a parancssoros megoldásokat kedvelem, de kínomban feltettem az acidripet, de hiába, az se bírta megtalálni a magyar hangsávot bárhogy is próbálkoztam vele. Angolul szépen megcsinálta, de nekem a magyar kéne. Lehet persze hogy csak én nem értek az acidriphez.
Szóval gondoltam megkérdezlek benneteket is, mit tegyek, hátha akad itt egy nálam okosabb. A parancssoros megoldásokat preferálom, de végső esetben jöhet más is.