Sziasztok, internetezés közben lefagyott a rendszerem, de úgy, hogy semmire nem reagált - ilyen még nem történt eddig. Kikapcsoltam a gépet (a "vészleállító" gommbbal) és a következő indításkor az alsó és felső panel nem jelent meg. Így most semmilyen programot nem tudok elindítani (kivéve az fájlkezelőt, mert ennek van ikonja az asztalon), csak egy ALT F4-el felhasználóváltás és akkor tudom használni, de saját felhasználóként nem megy.

fedrewHa ezt az ALT F4-et nem tudnám véletlenül, akkor még kikapcsolni se tudnám a gépet... Van valami ötlet? Előre is köszi!

Nekem is volt hasonló problémám pontosan Xubuntu alatt. Én úgy oldottam meg hogy, csináltam egy másik felhasználót (nem tudom már hogy, de sikerült előhozni a beállításokat), aztán mikor azzal jelentkeztem be akkor ott már voltak panelek. Remélem ez segít valamit.

nekem is vannak ielyen problémáim csak nekem a conpiz fusion telepítése és bekapcsolása után jelentekzik de cssak akkor ha rákattintok a kikapcsolás ikonra akkor minden panel eltűnik csak az asztal maradde az tökéletesen fut a baj csak az hogy nek alt+f4 sem műxik (Ubuntu 7.10)

DcNdrewMegpróbáltam, de valami hibaüzenetet ír ki, hogy meghiúsult a futtatás...

ElmistoFelhasználóváltás megy, de azért jó lenne "saját" felhasználóként használni, hiszen csak akkor van rendszergazda jogosultságom, stb, stb.

Én ezt próbálnám ki elsőnek: letörlöm a .gnome és hasonló nevű könyvtárakat és újraindítom az X-et ekkor létrehozza őket, talán ez elég is. (újraind.: Ctrl+Alt+Backspace -és NEM DEL-) másodiknak: sudo dpkg-reconfigure gnome-panel vagy ha nem megy vagy nem elég ez akkor sudo apt-get purge gnome-panel sudo apt-get install gonome-panel (ez az egyszerűbb, feltételezve hogy valóban a gnome-panellel van gond. ha nem akkor az alábbit kipróbálnám még...) karakteres konzolra a Ctrl+Alt+F1 billentyűkkel léphetsz ki ha ezek se mennek: új felhasználó létrehozása karaktersen: sudo adduser USERNEV aztán a /etc/group fájlban az admin sorba beírod az új nevet így: régi név, új név (tehát vessző + szóköz) így ez a felhasználó is tud sudo-zni. ezzel be tudsz lépni utána a grafikus felületen is (ahová egyébként Ctrl+Alt+F7 -el lehet visszamenni, ha más nem Ctrl+Alt+Backspace újraindítja az X-et és beléphetsz) beállítod a paneleket stb. A /home/ujuser ből a .gnome és hasonló nevű könyvtárakat átmásolod a /home/regiuser -be úgy hogy az ott lévőket letörlöd. Ekkor elvben jó kellene legyen. Legalábbis ami a beállítófájlokat illeti. ha ez se megy akkor talán az új usernek megy... ez elég fura, de akkor a régi home-odból átpakolhatod a beállításokat az újba vagy ilyesmi. nem a legelegánsabb:-) remélem valamelyik bejön, de tegyük hozzá hogy Xubuntut még nem láttam közelről csak percekre...

aftermodernKöszi, megpróbáltam: 1. nem tudom, hol kell keresni a gnome könyvtárakat. (Egyáltalán nem tudok keresni ebben a Linux filerendszerben!) Végül mégiscsak találtam valamit, de nem mertem kitörölni, nehogy végleg a másik felhasználóról is eltünjön a panel. 2. Az első 2 parancsra azt írta ki, hogy nincs gnome panel telepítve. Az install gnome-panel paracsra reagált egyedül, letöltött valami 30 MB-ot, újraindítottam, de panelok sehol. 3. Létrehoztam az új Usert, de ezt az /etc/group fájlt megintcsak nem tudom hol találhatom, vagy hogy nyitom meg a karakteres konzolban? Szóval itt megint elakadtam.

fedrewEgyébként most jöttem rá, hogy nem a Xubuntu 7.04-et használom, hanem a 7.10-et. Most olvasom, hogy ennek áprilistól lejárt a támogatása, míg a 7.04-nek csak júniustól. Nem lehet, hogy a frissítések elmaradása okozott valami problémát? Csak úgy kérdezem...

fedrewMeg Xubuntuban ne keress se gnome-panel alkalmazást, se a .gnome könyvtárat, és ezekre XFCE alatt nincs is szükséged (tehát felesleges volt telepíteni...). Jó lenne, ha mások elolvasnák, hogy mit is ír az illető. A frissítések miatt biztosan nem történt gond. A panel meg így jön vissza, ha jól látom: alt+f2 -> xfce4-panel

DcNdrewAzt írta, hogy Xubuntut használ! Ez kell neked: xfce4-panel Sok sikert!

berciXcoreItt a pont! Tényleg nem ártana, ha néha el is olvasnátok, hogy mit ír a kérdező. Jelen esetben az xfce4-panel a helyes megoldás.

fiduszKöszönöm! Így már jó végre! (Mondjuk magam is rájöhettem volna, hogy nekem nem a gnome panel kell.)

Ennyivel később: 9 hónap
                    Ennyivel később: 13 év