Sziasztok!
Ezt a fórumot nem azért nyitom meg, hogy pro-kontra érveket hozzunk a Libre Office mellett vagy ellen esetleg egy MSO tükrében, mert az egy végtelen vita lenne. Én inkább azok írásait várnám, akik találkoztak már ezzel a hibával, esetleg tudják is a megoldását!
Hiba:
1) Rendszertelen időnként nem jelennek meg a felugró ablakok. Ilyen pl a karakterformázásnál az ablak, ami megjelenik, hogy más betűtípust használjak, stb, illetve ami talán a legbosszantóbb (legalábbis ma az volt), a mentés másként opcióra kattintva sem jelenik meg az ablak. Az ablak nem elrejtőzik (egy másik munkaterületre, vagy maga a progi ablaka alá, stb...), mert már nézegettem, hátha ilyen egyszerű a probléma. Ez az összes Libre progival már megesett nálam (tehát write, calc, stb...).
2) Van egy doksi, amit a netről nyitottam meg (értsd: google keresés -> dokumentum megnyitás olvasói nézetben -> Libre Office lefagyása), és lefagyott a Libre Office (ami úgy történt, hogy minden bejelentés nélkül eltünt az ablak, tehát maga a program, mintha kiikszeltem volna, amit amúgy nem tettem), gondoltam annyi baj legyen, újraindítom de feljön a helyreállítás lehetősége, de a documentumot nem tudja helyreállítani (gondolom mert a gépen nincs már rajta, gondolom a temp-ből törölhette a gép amint a Libre Offcie bezáródott vagy valami hasonló). Ez a helyreállítási kisérlet minden Libre Office indításnál bejön, illetve ha megnyotok egy documentumot (akár write, akár calc, akár bármi). A helyreállítás sosem sikeres....
A gépem egy HP620-as laptop Intel videókártyával. Ha szükséges kinyomozom, hogy pontosan melyik videókártya van a gépben (eddig nem foglalkoztam vele, mert nem érdekel, játékra nem használom a gépet).
Akik olyan üzenetet akarnak írni, hogy rakjak fel MSO-t vagy ezzel kapcsolatos üzit, azok légyszi kíméljenek mert nem vitát akarok elindítani, hanem a problémámat szeretném megoldani. Én használom ezt is és azt is, mert számomra így jó és kényelmes, de nekem az Ubi alatt kell a Libre Office.
Minden segítséget előre is köszönök!