HtibiElnézést mindenktől, hogy ismétlem a kérdéseimet, de szeretném érteni, mibe csöppentem.
Éppen ezért nagy segítség lenne, ha válaszolnátok a néha triviális kérdésekre is. Segítség, ha egy-egy olvasnivalós linket adtok, amit korrektnek, lényegretörőnek tartotok. A sugo.ubuntu.hu sajnos elavult, abban a tekintetben, hogy a Unity-ben csak lestem az elején pl. a Rendszer -> Alkalmazások ... hivatkozást keresve.
Nyilván a windows-ból érkeztem, ott megtanultam, hogy az exe futtatható, a telepítések a program files alatt vannak, dll-ek a system alatt, meg ilyesmi. Nomost az, hogy készítsek mentést a fontos dolgokról, nekem nem sokat jelent. Természetesen minden "fontos", azért van a gépen. Fogalmam sincs, hogy a letöltött csomagokat melyik könyvtárakba szórja szét a Linux, azokról kell-e menteneti, és ha kell, milyen módszerrel. További kérdés: hova mentsek? Kialakítottam webszervert, adatbázist, felhasználókat. Letöltöttem már sok frinc-francot, amiről úgy gondoltam, később szükség lehet rájuk a munkához. Ezeket egy lépésben hogyan tudom menteni?
Ja, egyébként olvasgatok, jelenleg épp Gárdonyi Az én falum-ját :)