hubunturoot A gép nem indul, csak egy _ karakter villog. A swapot már leszedtem fstabban és nem értem mi a hiba. Amúgy Ubi 12.10 van felrakva. Hogy lehetne tovább lépni? (Még grub sem jön be!) (Hogy lehetne kimenteni a csomagok listáját, ami telepítve van live cd-ről?)
hubunturoot CsabeeMee a hülye win nem akart felmenni logikai part-ra, elsődleges kellet neki, de erre az ubuntu telepítésnél meg nem gondoltam, és a winnel leszedtem a swapot, hogy legyen elsődleges part-hely.
hubunturoot bigfotHa nincs más módszer, csak akkor! Mire felmentek a külömböző frissítések, apache2 php5 mysql... Valami más megoldás?
hubunturoot hubunturootJa, és a részkérdés: Ki lehetne valahogy küldeni egy fájlba a telepített csomagok nevét?
eveli hubunturootEsetleg ellenőrizhétnéd a partíciók uuid-jét az fstab fájlban, hátha sikerült megváltoztatod. Ha minden igaz a blkid /dev/sd* parancs megmutatja. De a /dev/disk/by-uuid könyvtárban is megtalálod őket. Ha találsz eltérést, mentsd el az fstab fájlt más néven (pl fstab.backup) majd szerkeszd az eredetit az új uuidek-nek megfelelően. Mindezt persze live rendszer alól.
Htibi hubunturootIgen, ki lehet, terminálban: dpkg --get-selections > csomagjaim.txt utána: sudo dpkg --set-selections < csomagjaim.txt
bigfot " A swapot már leszedtem fstabban és nem értem mi a hiba. " szerintem jooban jársz egy új nekirugaszkodással, mert csak jobban elrontod!