Sziasztok! Tudtok valamilyen _működő_ és (legalább angol nyelvű) dokumentációval is rendelkező programkönyvtárról QT4-hez, amelynek segítségével térbeli függvények/felületek megjelenítésére van lehetőség? Három napja túrom a netet egy ilyen után, de egyelőre semmi használható... a mathGL2 vagy a Qwtplot3d nagyon jó lenne (az előbbihez egész korrekt leírás is tartozik), de még nem sikerült működő Qt alkalmazás fordítanom velük (C++ kódból). A TDK dolgozatomhoz elengedhetetlenül szükségem van egy ilyenre, nagyjából egy hónapnyi idő áll rendelkezésemre, hogy meg is tanuljam használni. :-/ A válaszokat előre is nagyon köszönöm! R

Ja igen, még valami: NEM kérek google találatokat! Kérem csak az írjon, aki TUD ilyenről, vagy esetleg használ is ilyet! Köszönöm R

Én a qt4-ről nem sokat tudok, de python-hoz lehet használni a matplotlib-et. Egy személyes megjegyzés: nincs már túl késő a TDK-hoz, vagy inkább túl korán (csak akkor nem értem, miért szorít ennyire az idő)? C-hez meg a gnuplot-ot tudnám ajánlani. Nem lehet, hogy amit fordítani szeretnél, nem egészen jó?

lev258Májusi TDK konferenciára készülünk, tehát "van még időnk" , csak a saját magunk számára élőírt határidőt akarom tartani... amúgy pythonra gondoltam először én is és még nincs teljesen elvetve ez az ötlet sem. (rám van bízva a vizualizáció és az ablakrendszer megvalósítása). A mathpotlibet system() hívással alkalmaznád amúgy? A Qwtplot3d nagyon jó lenne például, de már hat éve nem fejlesztik, a dokumentációja pedig egészen egyszerűen gyalázatos. :-/

aysxÉs azt hogyan tudnád egy Qt és c++ környezetbe integrálni?

• aysx válaszolt erre.

RitanaÉn úgy értettem, hogy az országoshoz (gondolom arra készülsz) már késő a dolgozaton ügyködni. :) http://matplotlib.org/, simán úgy hívod meg, mint a numpy-t vagy egyéb függvénykönyvtárakat.

lev258Nem. :) Mi még csak most nyertünk ösztöndíjat az ELTE "helyi" konferenciájára. :) Röviden: Riemann felületeket szemléltető programmal pályázunk. A program (illetve az eljárások) már meg vannak, már "csak" dokumentálni és persze implementálni kell. Magyarán: kell egy kész program, felhasználói guival és inputtal. C++ ban készíteném el, Qt4 felülettel . (ezeket ismerem a legjobban). Nekem csak valós vagy implicit valós felületet kell megjelenítenem, amit egy matekos srác scriptje határoz majd meg nekem az ábrázolandó komplex sokaság egyenletéből. :) Nagyon zavaró, hogy nem tudok elindulni!

RitanaMint említettem, a c és gnuplot párosítás sem rossz. Ettől még lehet hozzá GUI, az ábrázolást meg rábíznád. Találtam egy ilyet is: http://doc-snapshot.qt-project.org/qt3d-1.0/ Valamint az opengl-t ajánlgatják QT4-hez.

lev258Nincs időm (és progtudásom) egy saját 3dplot alkalmazást készíteni openglben. :-/ Nézem a linkedet, köszi! Amúgy most a vtk-t nézegetem.

RitanaTudom, hogy nem egészen erre gondoltál, de azért megemlítem, hogy a Gambasban is lehet Qt4-es GUI-t készíteni, és akár a 3D programozás is megoldható az OpenGL-lel. Vagyis elég sok komponens van hozzá, és talán még a használata sem olyan bonyolult.

Ennyivel később: 9 év