Üdv! Egy új projectnek fogtunk pár barátommal és ezért kíváncsi vagyok kb hányan használnak Gentoo Linux-ot illetve Gentoo Linux-on alapuló disztrót. Előre is köszönöm a segítségetek!
Ki használ Gentoo-t vagy Gentoo alapú disztrót?
Sabayont szoktam használni. (PC-n van is fent,bár mostanában ritkán használom az asztalit,tartalékos lett.)
mufyAz egyiken (egyenlőre) nincs elég hely ( Chakra,Kubuntu,Win7 van most rajta),a másik meg kb. két hetes (ajándékba kaptam egy HP 650-est),előtelepített Windows 8-van rajta és nem merek telepíteni rá semmit... (Pedig kellene,mert így ott fog a szekrényben megöregedni,nem bejövős a win 8,nem is használom). Viszont azon még a wifit sem ismeri fel sok disztró,csak a 3.6.6-os kerneltől (a Chakra live módban azonnal felismert mindent) Így maradt a régi PC-n,de három kütyü azért sok nekem... :)
Jó a sabayon én elég sokáig használtam a rendszer maga elég gyors és stabil ami nem tetszett és amiért elhagytam az a csomagkezelője lassúsága borzasztó körülményes ennél már csak az open suse a rosszabb .Amúgy egy jó kis os.
RitanaPár barátommal megalakítottuk a Gentoo Land közösséget, ami a Gentoo és Gentoo alapú disztribúciókról fog szólni. Sokat gondolkodtunk a magyar részlegen is, végeredményként megszületett a hu.gentoo-land.org és a hu.wiki.gentoo-land.org. A project célja gentoo dokumentációk fordítása, és azon felhasználók összegyüjtése akik ezt vagy ezen alapuló rendszert használnak. Szóval mindenkit szívesen látunk! Az IRC csatornánk a #hu.gentoo-land