Sziasztok! Pár hónapja ismerkedek az Ubuntuval, és több telepítés, beállítás után is maradt egy furcsa jelenség: ha lecsukom a noteszgép fedelét, majd kinyitom (öt - tíz mp kell hozzá) akkor valami elszabadul a gépben, és majdnem folyamatosan 100%-on használja a processzort. A folyamatjelző csak a gnome-monitort jelzi aktívnak, az is 0 és 50% között változik. Mondjuk az is fura, de közben a kék csík meg maximumon. Energiagazdálkodásnál próbáltam, hogy semmi se történjen, ha lecsukom, de semmi. Valami ötlet? Vagy hardverhiba? Előtte win alatt volt, hogy lefagyott ettől, de szervizesek azt mondák, hogy áá ez csak a szoftver. Találkozott már valaki hasonlóval? Köszi a segítséget! jekill

Ja, bocsánat: Ubuntu 7.10, Hp500, 1G ram, Celeron 1.3GHz

Nyiss egy konzolt, és írd be: top A legtetején van az a process, ami a legtöbbet eszi.

Xorg a legfelső, és ciklusok vannak, öt-tíz mp. normál állapot, majd elindul egy csomó folyamat, nautilus, kacpid, acpid, firefox-bin, valami régebben letörölt játék nevét is felfedezem néha, de az mind kevesebb mint 5%, a Xorg ilyenkor majdnem 50. Ki-be kapcsolgatnak, megáll az egér, a billentyűzet is.

phoenixA zárt meghajtók engedélyezve van, a vga driver: Intel Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller Hogy a vga driver rendben van-e azt nem tudom, nem piszkáltam (nem is tudom).

Ennyivel később: 4 nap

Vártam az új kiadást, de nem hozott áttörést: "csak" 25% körül fogyaszt a Xorg, és live-cd ről is műveli. Valakinek van ötlete? Szervíz? Vagy le kell mondanom a fedél lecsukásáról? Köszi minden segítséget!

Esetleges bluetooth vagy WI-FI , nálam a bluetooth obex figyelője okozott 100%-os processzor használatot.

mjaneeMindjárt megpróbálom kikapcsolni a bluetooth dolgokat, de a wifi azért kellene. (belkin 54g router + laptop antennás egység)

Esetleg a tracker nem ilyenkor indexel?

vejnemöjnenWifi-ben nem vagyok biztos csak megemlítettem, de nállam a bluetooth ezt okozta. Bár lehet ez is gép függő! http://kepfeltoltes.hu/view/080426/bluetoth_gephasznalat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

mjaneeKikapcsoltam a bluetooth beállításainál az input service-t és az audio szervízt, a munkameneteknél az automatikusan induló programok közül kivettem a bluetooth-kezelő kisalkalmazást. Nincs érdemi változás, újraindítva sem. Bár mintha más mintájú lenne a grafikon. Egyébként újraindítva megint be volt kapcsolva az input és az audio szervíz. Mit tudok még kikapcsolni?

mjaneeValami ilyesmi képet mutat nálam is, mi az a bluetooth-obex? Azaz nem teljesen ilyet, most jól kinagyítva: http://kepfeltoltes.hu/view/080426/rendszerfigyelo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/080426/top_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

torosNem tudom a tracker hogy műxik, de azért egyszer csak végig ér a fájlokon, ez meg nem akarja abbahagyni a dolgot. Csak ha kikapcsolom a gépet. Ha kijelentkezem, és újra be, akkor nincs változás. Valahogy tudom ezt ellenőrizni? Kivettem az összes létező pipát az indexelés beállításainál, nincs változás.

Ennyivel később: 14 év