Hello mindenkindek! Érdeklődnék,hogy Ubuntura kell-e virus irtó,és ha kell akkor melyik a legjobb,és hol lehet letölteni!

nem nagyon kell, hacsak nem szerverként használod és windows kliensek csatlakoznak rá. ebben az esetben clamav (benne van a tárolóban), avg, avast, stb. biztos van még egy pár. azt nem tudom, hogy melyiknek van állandó védelme. tűzfal legyen, az a legfontosabb. van pár leírás erről a dokumentációk közt.

• warp válaszolt erre.

gabenPéldául és ajánlottan ;-) http://tinyurl.com/5xzntl _______ warp

Van egy xp is a gépen, azt ellenőriztem az avg-vel és talált pár vírust. Irtani hogyan lehet?

petipetyaxp-n van az avg vagy ubin? Az xp-n ha jól emlékszem elég rendes kezelőfelület van.

Ennyivel később: 5 hónap

petipetyaNekem is ez a problémám. XP-n gyanús volt minden, a Nod32 próbaideje lejárt, tuti most jött a vírus. Sebaj, Ubuntun elindítom az AVG-t root-ként, talál is 6 trójai lovat. De csak talál, hogy a búbánatba tudom kiírtani? Nincs Clean vagy karantén opció. Megoldás?

viktorioaz avast-tal BÁRMIT törölhetsz. :) de valóban: simán kitörölheted a fájlkezelőben manuálisan.

levi4elég gyors, parancssoros, könnyű frissíteni. szerintem linuxra elég egy ilyen! clamscan -i --remove parancsal csak a ferőztött filokat írja ki és egyből törli is őket. viszent egy nagy hiányossága, hogy az alkönyvtárakba nem keres!

sequatorEsetleg ClamTK? Ez a ClamAV megspékelve grafikus felülettel. Benne van a csomagkezelőben. És keres az alkönyvtárakban, ha a "recursive scan" opciót választod. De a legjobb: indításkor root-folyamatként frissíti magát - neked semmit nem kell tenned és mindig friss az adatbázisa.

Én is az AVG-törlő's megoldást használom.Nagyon egyszerű és hatékony!

nagy.zsoltEnnyire fapados megoldást, de hát ez van. Viszont feltettem a CLAM-ot is, de ott meg csak 1-1 könyvtárat hajlandó nézni, úgy, hogy az egész windchestert, nem. Már az összes beállítást végignéztem rajta, de akkor se akar egy meghajtót, vagy könyvtárat és alkönyvtárát ellenőrizni, csak az adott könyvtár tartalmát. Mi a trükk?

Ennyivel később: 7 nap

viktorioaz egész winchit is átnézi: recursive scan>fájlrendszerre egy katt (tehát csak kijelöl) és ok> el is kezdi. több óra lesz. :)

Hali Ezt kaptam a googletól 2-szer egymás után most. Elnézést kérünk... ... de az Ön lekérdezései a számítógépes vírusok, illetve kémprogramok automatikusan generált kérelmeihez hasonlítanak. Felhasználóink védelme érdekében jelenleg nem tudjuk feldolgozni kérelmét. Hozzáférését visszaállítjuk amilyen gyorsan csak lehet, ezért hamarosan próbálkozzon újra. Ha időközben az a gyanúja támad, hogy számítógépét vagy hálózatát vírusfertőzés érte, célszerű lehet futtatni egy vírusellenőrzőt vagy kémprogram-eltávolítót, hogy biztosítsa számítógépe vírusoktól, illetve kártékony szoftverektől való mentességét. Ha továbbra is rendszeresen ezt a hibaüzenetet kapja, kiküszöbölheti a problémát, ha törli a Google cookie-kat, és ismét ellátogat a Google webhelyére. A böngészőkre vonatkozó utasításokért forduljon a böngésző online segítségnyújtási központjához. stb. Kezdek megijedni... Nem telepítettem semmi más progit ma, csak egy flashplugint. Valami nonfreet, nem jut most eszembe a teljes neve, de le is szedtem,mert nem működött vele a flash. Tegnap még nem kaptam ezt a guglitól. Nincs más OS gépemen, csak egyedül a xubuntu, ha ez vírus szempontjából számít. Milyen vírusírtót ajánltok? És ha letöltöttem, terminálból hogyan kell teleíteni? Gondolok itt a parancsokra. Sajnos még kezdő vagyok és a hajam már égnek áll a sok problémától.

densziHali! Ezt az üzit kapod akkor is, ha proxyszerver mögül netezel. Tehát, nem biztos, hogy ténylegeses vírus...