puhoFogalmam nincs, hogy eredetileg mire írták a rootkit-eket. Az biztos, hogy ugyan annyi esély van rootkit-ek beszedésére mint sikeres cracker támadásra ... elenyésző, de van rá esély. Én md5sum összeget szoktam készíteni a kritikus fájlokról, és azokat eltárolom pl újraírható cd-n. És bizonyos időközönként összehasonlítom őket a rendszeren lévővel, így már a minimális esély is még minimálisabb lesz. De nem muszáj ezt neked csinálni, vannak erre programok pl a chkrootkit nevű, viszont a végterméket ott is ajánlatos kimásolni egy adathordozóra.

puhopersze. de miért hallod most először? a Linux-kernelbe igen sok ilyen van beépítve: ezért nem kell rengeteg hardverhez külön drivert telepíteni. :)

[törölve]"The term rootkit or root kit originally referred to a maliciously modified set of administrative tools for a Unix-like operating system that surepticiously granted root access. If an intruder could replace the standard administrative tools on a system with a rootkit, the modified tools would allow the intruder to maintain root access over the system while, concealing these activities from the legitimate system administrator." Wiki Rootkit

Ennyivel később: 13 év