forfree Sziasztok! Az a problémám hogy a gépem előlapi hangcsatlakozóján nincs hang.Találtam már egy fórumtémát amiben ugyanaz a probléma csak nem tudom értelmezni.A renszerem tipusa :Linux Mint 14 mate 64-bit. Link a fórumtémához:http://ubuntu.hu/node/10079 Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
forfree a mesterAlaplap:Asrock H61m-HVS Integrált VIA hangkari Bios tud-e róla:Windows alatt tökélatesen ment szóval igen. Probáltam már hanszóróval,fejhalgató-val de mindenhogy süket.
rapfen forfreeKlikk a hangszóróikonra a panelen > Hangbeállítások > itt körülnézni. Vagy terminálba: alsamixer Ezt végignézni, nincs lenémítva esetleg.
forfree rapfenAz alsamixernél 2dolog volt lenémítva:a két Front MI.Feljebb vettem őket de sajnos nem változott semmi.:( Hangbeállításoknál pedig már mindent átnéztem és (szerintem) minden normálisan be van állítva.
fradi81 forfreeNálam az előlapi hang az headphone néven van alsamixerben. M betűvel legyen bepipálva és felhúzva a hangereje.
forfree fradi81Megoldódott a probléma.Kicsit állítgattam a beállításokon(alsamixerben) és mostmár működik az előlapi hangcsati is:).Köszönöm mindenkinek a segítséget!:D
forfree Godoltam leírom hogy hogyan sikerült nekem beállítani: 1.Termiálba beírod:alsamixer 2.indepent:off-ra állítod loopback:enabled-re állítod Ennyi.(Legalább is nekem ennyit kellet vele bűvészkednem.)Remélem segíthettem.