Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy a mai napon a gépem időnként belassul(Eddig se volt túl gyors, Unity 2D-t használok), de annyira, mint a windows szokott, mikor elfogy a memóriája. Képtelenség használni, hosszú percekig nem történik semmi, megakad a video, a zene. Amiket futtatok: Chromium, Psensor, és most már a Rendszerfigyelő is. A böngészőben 3-4 fül van nyitva, semmi komoly, közönséges újságolvasás. Memória nem kevés, 3 GB, amiből 990 MB van használva, a virtuális memória 0 MB, a processzor viszont 100%-on, mind a két mag. Időnként gondol egyet, visszavált "normál üzemmódra", olyankor 30-40%-on dolgozik, de csak rövid ideig, utána megint 100%-ra ugrik, és vége a dalnak. Nem telepítettem semmi újdonságot, csak a frissítéskezelő rakott, amit rakott. Van tippetek, hogy oldjam meg? Amikor belassul, nem tudom meg se nézni, mi fogyaszt. Egyszer úgy tűnt, elkaptam a szoftverközpontot, amint épp 200%-on használta a processzort, de az nekem hülyeségnek tűnik és ráadásul most nem fut, mégis alig bírom még ezt a kis szöveget is megírni. Help! Köszi!
Ha számítana valamit: ez egy Dell D620-as laptop, 1,8GHz kétmagos Intel professzorral, Nvidia grafikus maggal, 3GB ram, ugyanannyi swap, Ubi : 12.04 (precise) 32 bit kiadás, Kernel: Linux 3.2.0-40-generic-pae, GNOME 3.4.2