Sony Xperia S-em van és nem szeretnék sokat bajlódni az Androiddal, mert mindig lefagy, főleg a kezdőképernyő. (Mikor feloldom nem jön be a kép és resetet vagy hardresetet kell alkalmaznom, de nem mindig csak ez volt a gondja. Nem egyszer tettem már újra.) Olvastam, hogy a Samsung Galaxy Nexusosoknak lesz egyenlőre elérhető az ubuntu telefonra. Akkor mi Sony Xperiások ne is álmodozzunk operációs rendszer cseréről? Ha adná Isten és tehetnék Ubuntut az Xperiámra, akkor az android alkalmazások elérhetők lesznek az Ubuntura? Azt tudom, hogy rengeteg új formát tudok adni az androidos telefonomnak. Új kezdőképernyő, más téma, widgetek, más lockképernyő stb... Erre Ubuntunál mennyire lesz lehetőségem? Egyáltalán érdemes váltanom, mert nem vagyok fejlesztő csak felhasználó?
Ubuntu lesz Sony Xperiára? Android alkalmazások Ubuntura elérhetők lesznek? Mennyire szabadon formálható az Ubuntu?
Szia. Nézz körül itt: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2164210 Csak saját felelősségedre!!! Nyitott bootloader kell. Könnyen téglát csinálhatsz a telódból. A helyedben én nem ubuntuval próbálkoznék, hanem ezzel pl: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1604415
Most még biztos nem érdemes váltani, az csak a jövő zenéje mikor lessz az ubuntu Touch elérhető (2014 re datálják de hát...) milyen alkalmazások lesznek rá még ki se jött, tehát ez is csak a jövő zenéje, de biztos lessz Sony ra is ha egyszer megjelenik mivel Android kernelen fut :)
Nekem az xperia j nem fagy egyáltalán,gyönyörűen fut.Pedig jóval gyengébb a hardvere mint az s-nek.
nightwalkerSzia. Nekem sony ericsson xperia x8 van. 1 napig használtam a gyári romot, másnap rootolás, bootloader nyitás, kernel flash-elés. A telóm lassan 3 éves. Tökéletesen működik. A gyártó szerint nem megy rajt a dualtouch(mivel egypontos kapacitív tapija van), nem megy rajt a flash, mivel az arm6 nem támogatja. Én személy szerint GingerDX Shakira 31b romot használom az 2.6.29.6-nAa-14- es kernellel. Működik a dualtouch a flash lejátszás, a rom villámgyors, fagyásmentes, és ráadásul pár fejlesztőeszközt is tartalmaz. A proci és a memória húzható. Tehát azzal, hogy az első nap széthekkeltem a telóm, nyertem árban minimum kétszer annyiba kerülő telefont, mint amit 3 éve vettem. És mindezt egy jól működó rommal és egy kernellel értem el. Kalandra fel:D
istjuKirály vagy! Én nem mernék nekiállni.
istjuUgyanez van nekem is :D Ugyanez volt az ok is :D Nekem viszont csak 2 éves :D Nekem weoldalépítéshez kellett nagyon.. a nano-t használom kódolásra.. :D Telón, és gépen is ugyanazt a szövegszerkesztőt, ezért szeretem :D
Én a helyedben nem akarnék rá más oprendszert tenni. Az a buzerátoroknak való és (bocs, hogy így elsőre ezt tippelem) szerintem te nem vagy az. X8-ra szerintem is legjobb a GingerDX, de az tudtommal nincs S-re. Ha a kezdőképernyőd fagy le valamiért, akkor esetleg tegyél fel egy másik launchert (programindító). Nekem nagyon tetszett a Holo Launcher, az ADW Launcher és a Next Launcher is, de van egy csomó, keress valami gyorsat. (Nem javaslom pl. a GO launchert, persze lehet, h neked pont az tetszik meg.) Itt egy launcher lista: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Android_launchers .
Minek bajlódnál az ubuntu os-sel, ha a Firefox OS-es mobilok már megjelentek? Lesz ebből szerinted valaha is kézzelfogható telefon? (Nem a közeljövőben az biztos.)