L_Maqvus Sziasztok! Van egy csomó fájlom a wincseszteren, és abból akarok egy iso-t készíteni, hogyan lehet ezt megoldani a fájlok kiírása nélkül?:) Válaszokat előre is köszönöm!:)
@tyus Az egyik legegyszerűbb megoldás az AcetoneISO nevű program. Miután feltelepítetted, a 'Conversion' menüben találsz egy 'Generate ISO from folder' almenüt. Innen már gyerekjáték az egész. Innen le tudod tölteni: http://www.acetoneiso.netsons.org/viewpage.php?page_id=2 Van egy másik megoldás is, ami így néz ki: mkisofs -o fájlnév.iso /a_mappa_helye
fidusz @tyusJó lenne, ha nem 3rd party programokat javasolnátok kezdőknek... Szerintem cd-képfájlt, minden rendes cd-iró program tud kezelni, de a kegegyszerűbb megoldás tényleg ez: mkisofs -o fajlnev.iso /a_mappa_helye (Én nem használnék ékezetes fájlneveket - biztos, ami biztos.)
bios007 fiduszIgaz Fidusz! Az acetoniso nálam (több gépen,ubuntu) elég esetlegesen működött..nem is favorizálom. Bi0s
kiri bios007csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem egyáltalán nem működött, nagynehezen tudtam vele csinálni egy mountot, aztán úgy döntöttem, marad a kézi megoldás. Az Acetoneiso létezik, de kevésbé használható, én is ezt tapasztaltam. kiri
warp kiriMert lehet, hogy a READ.ME-t nem olvastad már el(?)... ;-) Íme: "after installing the Gutsy deb, please open a terminal, login as root and type: * chmod 4755 /usr/bin/fusermount (may be /bin/fusermount depending on distro) * chmod o+rw /dev/fuse * addgroup fuse (ex. addgroup johndoe fuse) that's all, enjoy!" _______ warp
@tyus Köszi warp! Végre egy ember, aki olvasni is tud. Elnézést kérek L_Maqvus-tól, hogy nem említettem a telepítés utáni teendőkről, pedig ez nagyon fontos! A többieknek pedig csak annyit, hogy az Acetoneiso egy remek alkalmazás! Hála és köszönet az alkotónak! A példában szereplő ékezetes betűk természetesen nem ajánlottak. Az egyszerűbb megértés kedvéért írtam így. Ezért is elnézést kérek!