Sziasztok! Van egy csomó fájlom a wincseszteren, és abból akarok egy iso-t készíteni, hogyan lehet ezt megoldani a fájlok kiírása nélkül?:) Válaszokat előre is köszönöm!:)

Az egyik legegyszerűbb megoldás az AcetoneISO nevű program. Miután feltelepítetted, a 'Conversion' menüben találsz egy 'Generate ISO from folder' almenüt. Innen már gyerekjáték az egész. Innen le tudod tölteni: http://www.acetoneiso.netsons.org/viewpage.php?page_id=2 Van egy másik megoldás is, ami így néz ki: mkisofs -o fájlnév.iso /a_mappa_helye

@tyusJó lenne, ha nem 3rd party programokat javasolnátok kezdőknek... Szerintem cd-képfájlt, minden rendes cd-iró program tud kezelni, de a kegegyszerűbb megoldás tényleg ez: mkisofs -o fajlnev.iso /a_mappa_helye (Én nem használnék ékezetes fájlneveket - biztos, ami biztos.)

fiduszIgaz Fidusz! Az acetoniso nálam (több gépen,ubuntu) elég esetlegesen működött..nem is favorizálom. Bi0s

• kiri válaszolt erre.

bios007csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem egyáltalán nem működött, nagynehezen tudtam vele csinálni egy mountot, aztán úgy döntöttem, marad a kézi megoldás. Az Acetoneiso létezik, de kevésbé használható, én is ezt tapasztaltam. kiri

• warp válaszolt erre.

kiriMert lehet, hogy a READ.ME-t nem olvastad már el(?)... ;-) Íme: "after installing the Gutsy deb, please open a terminal, login as root and type: * chmod 4755 /usr/bin/fusermount (may be /bin/fusermount depending on distro) * chmod o+rw /dev/fuse * addgroup fuse (ex. addgroup johndoe fuse) that's all, enjoy!" _______ warp

fiduszAkkor a Synaptic saját készletéből: isomaster _______ warp

Köszi warp! Végre egy ember, aki olvasni is tud. Elnézést kérek L_Maqvus-tól, hogy nem említettem a telepítés utáni teendőkről, pedig ez nagyon fontos! A többieknek pedig csak annyit, hogy az Acetoneiso egy remek alkalmazás! Hála és köszönet az alkotónak! A példában szereplő ékezetes betűk természetesen nem ajánlottak. Az egyszerűbb megértés kedvéért írtam így. Ezért is elnézést kérek!

Ennyivel később: 14 év