Feltelepítettem a Debian Wheezy-t (xfce) és most fordult elő az, ami eddig nem, hogy nem tudok automatikusan belépni, csak ha megadom a felhasználó nevemet meg a jelszavamat. Most olyan lehetőséget se találok, mint korábbi rendszereknél, hogy Jelszókezelő vagy Felhasználói csoportok.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mielőtt ezt a telepítést elvégeztem, előtte kezdtem itt a fórumon alaposabban rákeresni a rendszergazda jelszó megadásának a jelentőségére.
Ezekből azt a következtetést vontam le, hogy az én szintemen erre nincs is szükség. Igaz, az is ott volt, hogy akkor pl. nincs jogom felhasználói fiókokat létrehozni. Az csak utólag esett le, hogy esetleg belépési módot is csak a rendszergazda tud változtatni, mert erre csak neki van joga (ha jól értettem), az pedig most nincs.
Ha ez így van, akkor ezért nincs is benne olyan beállítási lehetőség, hogy megváltoztathassam a belépési módomat?
Ezek szerint én most csak userként vagyok jelen, igaz, ami nekem kell, azt így is megoldom, de
ahhoz, hogy a belépés automatikus legyen, utólag létre kell hozni a rendszergazda jelszót?
Vagy ebben az esetben rosszul értelmezem a rendszergazda jelszó jelentőségét?
Nem okoz nagy nehézséget így belépni, csak érdekel, hogy hogyan működik ez a része a rendszernek.