UdiA gond ott van ezzel a wikis egybedolgozásokkal, hogy egy időben én szerkesztgettem a magyar wikipédiát, de a tököm tele lett vele hogy az ottani okostojások mi mindenbe kötögettek bele. Gyakran egyszerűen törölték a teljes szócikkemet mondván hogy az szerintük nem való a wikibe mert nem olyan fontos (mintha nem bírná el az adatbázis). Vagy azért törölték mert szerintük sértene valami csoportot. Ilyen például a pápák erkölcstelenségeiről szóló cikk. Holott történelmi tényeket soroltam csak fel, na de nehogy ugye egy kereszténynek felnyíljék a szeme az igazságra, megsértődne ugye hogy a pápa atyuskák nem is olyan bűntelenek... Más esetekben meg az volt hogy kiderült, szerintük nem szabad semmiben sem olyasmit írni hogy az úgy van, ha valami csoportnak más a véleménye. Náluk az megy hogy azt se írhatom le hogy a Föld tutira gömbölyű, mert ugye van a Flatland Society, ami azt hirdeti hogy de igenis lapos, emiatt csak azt lehet írni, hogy "A Föld sokak szerint gömbölyű (pontosabban geoid alakú) de ez nem teljesen biztos mert egyesek másként vélekednek erről". Oké, ez kicsit kifigurázása annak ami ott megy, de nem túloztam sokat. Aztán, a szócikkek végére semmit nem lehet belinkelni, ami valami saját blogomra vagy weboldalamra mutat. Általában a "saját kutatás", az ott egyszerűen tilos, annak bemutatása szerintük önreklám. Ugyanakkor a szócikk minden sorát teli kell tűzdelni hivatkozásokkal más honlapokra, másképp azonnan belekötnek, hogy "de hol a FORRÁS erre az állításra"?! De még ez se elég, mert belekötnek abba is, mi a forrás. Akármikor jöhet ott egy troll, aki arra hivatkozik, hogy az a forrás nem elég releváns, mert például csak egy rajongói oldal, vagy egy fórum, vagy szerinte az az újságíró nem eléggé hiteles a szakma szerint, vagy ez fizikai állítás de a forrásom egy vegyész véleményét mondja s emiatt nem jó, vagy egyszerűen a hivatkozott szócikk STÍLUSA túl szenvedélyes és emiatt nem megbízható. De a cikkem stílusába is állandóan belekötöttek hogy az szerintük nem enciklopédiába való, mert túl terjengős, szenvedélyes, egyéni véleményt fogalmaz meg és hasonlók. Az is kiderült hogy annyira "jogvédőek", hogy azt se lehet megtenni hogy olyan képet töltök fel mondjuk egy énekesnőről (vagy akárkiről/akármiről) ami egy az Interneten ezerszámban meglevő kép 1 négyzetcentiméterre lekicsinyített másolata! Az szerintük már jogsértés. Akkor is ha az eredeti képhez nincs odaírva hogy jogvédett, s akkor is ha az eredeti kép mondjuk A/4-es méretű. Ekkora lekicsinyítés mellett se szabad felhasználni. Hát bocs de az ilyen szarakodásokkal a tököm tele lett. Meg hogy én szeretem ha büszke lehetek arra amit alkottam, de ha meghagyták is valami cikkemet, annyira átfogalmazták hogy rá se lehetett ismerni. Nem, én SOHA nem fogok többé efféle katyvaszba belemenni. Lehet hogy szerintetek ebből az jön le hogy én "magányos farkas" vagyok és közösségi munkára alkalmatlan, de nem érdekel.
Majd ha csinálok saját szervert s rá saját honlapot, oda lehet hogy feltolok egy wikit, s akkor oda szerkeszthet más is, ha megengedem. Majd ott ÉN leszek az úr, és ÉN döntöm el mi hogy legyen ott.
Ez van. Elegem van abból hogy huszonhatodrangú szolga legyek kiszolgáltatva mindenkinek.
Uff én beszéltem.