KataHa az összes szöveget változtatnád - LUA-n kívül - az elején a confignak látsz ilyet: white, némi szöveggel előtte és utána (az egészet, ha átmásolod valahova, akár egy sort is szinezhetsz - szinezett szöveg után kell megint egy alapértelmezett szín, mert folytatólagos lenne. A white-ot átírhatod; gold, light-green, yellow és van még pár lehetőség. De színkód szerint is lehet pontosan beírni a színt. A green, stb. színek nevét felsorolásszerűen nem tudom miket fogad el és a színkódra sem, de biztosan megvan valahol. Bár már elhatároztam, hogy rákeresek ...
Itt egy összefoglaló táblázat a konfigurálásról:
http://conky.sourceforge.net/variables.html
Az enyém egyes részeit kérdeztem :) éppen "És a te asztalod hogyan néz ki?" topikban.
Betűtípust és méretet, hogy dőlt vagy kövér, egyszerű változtatni, csak legyen lezárva, ha a "következő rész" más lenne, azaz ott is méretezel.
Sorköz, ezt lehet beszúrni egy sor elejére (látható az enyémben is):
${voffset -50}
-40, -50, +10, +20 mind más sorköz eredményeznek ... nekem túl nagy volt a távolság, kisebbítettem.
Ha két processzorod van, mutathatja a LUA a másikat is.
A # (komment) a "sor" elejére téve azt jelenti, hogy nem használja a conky a konfig részt, de bizonyos dolgokat lehet csak kommentelni.
Igazából tényleg a másokéból lehet sokat tanulni.