nozdormuJól van, ezt én nem tudtam, de nem gondolod, hogy a problémád (nincs normálisan grafikus felület) ezzel a módszerrel függ össze? Lehet nem ... csak tipp. Elég sok megoldást leírtam a gnome-session-fallback fixálására, egyik sem jön be :)?! Én csak írok, írok ... :D. Miért nem telepítesz eleve grafikus felülettel DVD-ről, s a log-okat, a xorg logjai, nézted?
Az OPENGL-t meg lehet tanulni, nem egy-két hónap bizonyára :) ... a GTK-s hibák javítása meg engem érdekelne, a hibaüzenetek, melyeket a terminál szór, ha onnan indítok egyes alkalmazásokat.
___
"Egyedül az a problémám (?)" - az én problémám, mely azért az én problémám, mert az enyém (volt egy Galla műsor a dinoszauroszról és a feltalálóról, aki feltalálta, hogy a dinoszaurusz az egyik végén keskeny, középen vastag, és a másik végén megint keskeny, na ő mondta: én találtam fel, mert ... és a végén a riporter egy pisztollyal lelőtte) - vagy inkább érdeklődő viselkedés a részemről - még mindig én -, hogy a Gnome-Shell nálam - és még mindig - nem működik, mert ha azzal lépek be, akkor Gnome Classic-ot kapok ... netán egy gnome-shell --replace "Futtatás" segít átlépni ilyenkor - (nekem), aki vagyok, mert létezem, legalábbis így tudom :))
... remélem, érted már te is.
Amúgy sikerült megjavítani valahogy?