Sziasztok! Az a problémám, hogy feltelepítek egy programot, de nem jelenik meg a wine-ban a programoknák. Miért? Légyszíves segítsetek!

seraIlyen nekem is előfordult :( Sajnos nem találtam megoldást. De ha akarad futtatni akkor keresd meg "Browse C:\ Drive" alatt mintha win alatt keresnél.

seraNekem pont az ellenkezője áll fent. Ha uninstallálok wine-ban egy programot akkor az nem tűnik el általában D:

liathasrendszer/beállítások/főmenü Itt kitörölheted a fölösleget

Ennyivel később: 3 hónap

sziasztok tudja valaki mit kell beállítanom ahoz , hogy egy program megtudja nyitni wine-on keresztül az alapértelmezett böngészőmet?

Hello! Engem az érdekelne, hogy a Re-volt című játékot próbálta már valaki használni ubuntu-n? Nekem azt írja Module not found Dinput.dll Esetleg valami ötlet?

• Cole válaszolt erre.

ColeAnnyit haladtam, hogy a Can't create DirectPlay Lobby object ír már ki, de ezzel se tudok mit kezdeni. ötleteket szívesen fogadom. :)

Ennyivel később: 24 nap

Sziasztok, Van valakinek tapasztalata, hogy a wine-ban (ubi 9.10 alatt) elindul egy dos-os (könyvelő) program, de 5 mp múlva megfagy... Esetleg van jobb emulátor ubuntu alá, ami jobban bírja az őskort? Köszi

Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy lehet e olyat cisnálni, hogy ezzel a wine-al feltesze pár win progit, pl msn (asszonynak, nekem bőven jó a pidgin), uTorrent (deluge valahogy nem tetszik.., stb.. és hogy ezek automatikusan induljanak is el a gép indításakor. Köszi! Szerk.: Ezen kívül még szeretném azt is kérdezni, hogy olyat lehet-e, hogy nekem van fent ubi mellett egy win7. Namost ezzel a wine-al el lehet indítani a win7 re telepített progikat? Vagy ez csak a saját "C-meghajtójára" telepített dolgokat vágja? Van valami módja annak, hogy a win7 partíciójára telepített cuccokat futtassam?

mity891. tedd be indítópultba ilyen formába: wine /home/hepaly/.wine/drive_c/Program Files/Microsoft Office/Office12/EXCEL.EXE Figyelj a kisbetű-nagybetűkre. Linuxnál nem mindegy. 2. legtöb esetben csak a wine-al telepített progik fognak futni. Azok a progik, amelyek win alatt is mennek telepítés nélkül, és szereti a wine, az ubi alatt is működhet. De ilyen nagyon kevés van.

Furcsa problémám van a telepítéssel. Eddig sehol nem találtam választ, pedig biztos, hogy megoldható: Adott egy Windows program, ami 2 CD-n van. Át kellett konvertálnom mdf-ből iso-ba, hogy tudjam csatolni, de az nem probléma (ha valakit érdekelne, akkor mdf2iso a konvertáló program, ami a csomaglistában megvan). A gondot az okozza, hogy az első iso-ból elindul ugyan a telepítés, de kéri a másodikat, amit ugye foglal a telepítő program vagyis nem lehet lecsatolni, hogy a következőt csatolhassam. Másik meghajtót nem fogad el (megjegyzem, hogy mindig a cdrom-on keresi, máshol nem), tehát ez nem megoldás. A teljesség kedvéért: sudo mount -t iso9660 cd1.iso /media/iso -o loop cd1.iso csatolva, a winecfg-ben beállítva a /media/iso könyvtár, mint meghajtó Ezután TotalCommanderből indítottam a telepítést (wine paramétereként is ugyanaz az eredmény) Elindul a telepítés, aztán kéri a második cd-t sudo umount /media/iso Válasz: az eszköz foglalt Fontos lehet még, hogy beállítottam a winecfg-ben a /media/iso-t CD-ROM-ként, de semmi változás nem történt. Helyette a /media/cdrom0 könyvtár használata sem segít. Kérdés: Hogy lehet lecsatolni az elsőt és csatolni a másodikat? Nincs más járható út, mert a telepítőt így drótozták. A válaszokat előre is köszönöm. Kutattam, de nem jött be: wine eject x: // x a csatolt meghajtó sudo umount -l -f /media/iso Ez utóbbi lecsatolja ugyan az első iso-t és csatolom a másodikat. Látszólag minden rendben, az összes állomány a helyén van, de a setup.exe továbbra is a másodikat kéri. A kérdés marad.

hepalyKöszi! Márcsak az a bajom, hogy valahogy a uTorrent sehogy nem akarja elindítani, elkezdi telepíteni, tán végig is csinálja, aztán eltűnik. a futó alkalmazásoknál ott van, de nem tudok vele semmit csinálni, csak bezárni. Nade ez már más téma, majd utánanézek... Köszi mégegyszer!

mity89Kis kerülő,de próbáld meg feltenni akkor a tcup-t (http://tcup.pl/index.php?l=hu), abban benne van ha jól emléxem az utorrent mint bővítmény vagy mi. A felrakásához itt van egy leírás (http://ubuntu.hu/node/15987). De szerintem inkább tedd fel a qbittorrentet. Ugyanolyan jó (vagy még jobb mit az utorrent [még hamisítani is tudja a jelét utorrentnek]) Itt olvashatsz róla: http://ubuntu.hu/node/15480

d_regA probléma nekm is fenn áll megoldást sajnos én sem találtam. hozzátenném sok esetben több cd-s ( nem képfájl, hanem gyári boltban vásárolt lemez) programok esetében is létezik ez a hiba, legalábbis nállam. Ha van valakinek megoldási javaslata engem is érdekelne.

B2manOK! Majd meglátom, úgyis most készülök egy teljesen új linux megépítésére (mármint újratelepítés). Csak azt kéne már eldöntenem h kde vagy gnome...

jarfa007Én acetoneiso-t használok mountolásra, hátha azzal megy... Tárolóban nincs benne, ezért a függőségeket én kézzel telpítettem, ami elég macerás volt, de megoldható.

i.attila.deb csomag létezik - ezt állítják a honlapon, de valóban nem telepíthető, marad a forrás. Tapasztalat: libqtwebkit 4.5 van a függőségi listában. Először azt hittem, hogy csak a csomaglistában nincs, de rá kellett jönnöm, hogy nem létezik. Van valami hasonló nevű csomag, de nem oldja meg a telepítés baját - a make hibával tér vissza. Mivel telepítetted, azt hiszem, hogy a függőségi problémát megoldottad. Hol van libqtwebkit 4.5 vagy ha az nincs (a trolltech nem tud róla vagy mélyen hallgat), akkor mit lehet tenni helyette? Más: Megtaláltam a 2 CD-t, amin megvan a program. Állati nehezen másolt róla, de végül MAJDNEM sikerült telepítenie. A csatolós problémát egycsapásra megoldja a CD használata (működik a wine eject x:), de azért a telepítés végén aggasztó és persze teljesen érthetetlen hibaüzenetet kaptam. Gondoltam, a puding próbája... Megnéztem a könyvtárakat és úgy tűnt, hogy minden a helyén van, hát próbáltam futtatni a programot. Azzal a hibaüzenettel állt le, hogy a videokártya drivere nem működik megfelelően - telepítsem újra. Ezzel pusztán két apró probléma van. Az egyik, hogy fogalmam sincs, honnan tölthetem le (bár ezt talán megtalálnám, de mérget nem vennék) vagy hogyan csináljam. Ez utóbbi neccesebb: ha elrontok valamit (márpedig biztos, hogy úgy lesz), akkor az eddig csak meglehetősen instabil ati radeon x1100 kártyám azt a nem meglepetést tartogatja nekem, hogy többet nem bootol a rendszer. Ám a hibaüzenetet egy Windowsra írt program küldte. Ez azt jelenti, hogy az efféle észrevételeit nem mindig kell komolyan venni linuxon, mert szinte biztos, hogy teljesen más a megoldás, mint amit javasol. Tud valaki ilyen más megoldást? (Mellesleg a Call of Duty telepítésével kínlódom.)

Ennyivel később: 5 nap

Sziasztok Feltelepítettem wine-ba a TeamVewer-t, semmi gond nem volt a telepítéssel. A probléma akkor jelentkezik mikor indítanám. Megnyitja a wine ablakot de abba nem jelenik meg a Teamvewer ablaka, majd pár másodperc után bezáródik a wine is. Ezt nem látom: http://www.youtube.com/watch?v=dynbL21QC2o Röviden: próbálkozik az indulással csak nem sikerül. Hol tudnám megnézni mi lehet a baja, ill. ha vki találkozott már ezzel a problémával nálla mi volt a megoldás?