Szerbusztok! Mi alapján működik a http://planet.ubuntu.hu ? Nem találtam semmilyen kapcsolattartói információt rajta, és úgy tűnik hogy eléggé magára van hagyva. Mi alapján kerülnek fel illetve le róla a blogok? Miért vannak az Ubuntu Planeten fotó-bejegyzések címei? Ez szándékos, vagy csak így maradt? Üdv: Zsolt

Amennyire én tudom, az Ubuntuval foglalkozó (magyar) blogok gyűjtőhelye. Mintha itt az oldalon is lehetett volna kérni, hogy felkerüljön a blogod, de ez csak halvány emlék. Egy bennfentesebb előbb-utóbb idetéved, és akkor kapsz pontos infót.

A képekkel kapcsolatban, ha a blogíró egy képet tesz közzé a blogjában, akkor a a planeten is csak az jelenthet meg. (Vagy nem értem, hogy mi a gondod a képekkel. Ez is benne van a pakliban. :-))

HtibiCsak azért akadtam fenn rajta mert Süveg Gábor blogjában (ahonnan a képek jönnek) nem találtam az Ubuntu-hoz kapcsolódó anyagot, de lehet, hogy csak én nem találom.

zsolt94Volt erről régebben vita, talán még Fikusz egyik írásakor, hogy a planetre milyen tartalmak kerüljenek fel. Már nem emlékszem pontosan, és most nem is találom, vagy itt a fórumon volt vagy IRC meetingen vagy levelezőlistán. Az eredeti cél az volt, hogy a planeten az Ubuntuhoz kapcsolódó személyeket teljes egészében meg lehessen ismerni, ezért minden tartalom jöhet. De végül a felkerülő személyeken múlik, hogy milyen RSS címet adnak meg. Pl. Falu és én is blogolunk mindenről, de a planetre az Ubuntu kategóriára mutató RSS feedet tettük fel. Süveg Gábor egyébként FSF.hu aktivista, és ő vitte a gimp.hu-t.

Ennyivel később: egy hónap

"Mi alapján kerülnek fel illetve le róla a blogok?" Ez anno úgy ment, hogy fel kellett iratkozni a ubuntu-hu listára, majd be kellett küldeni az oldal rss feedjének linkjét.

Ennyivel később: 9 év