Hali Egyszerü kérdésem lenne , adott 2 gép felvértezve ftp kliensekkel egyik pl : 66.200.66.10 címen elérhető a másik 90.200.66.15 , 1 címen szeretném látni mindkét gép tartalmát ez lehetséges ?

Ennyivel később: 8 nap

Szia! Noss a probléma korántsem egyszerű, annyi viszont biztos, hogy jelenlegi tudásom szerint NAT- al oldanám meg, és a 2 különböző szervert ami szerintem nem ftp kliensekkel van felvértezve hanem ftp szerverekkel :) 2 különböző portra állítanám... pl egyik 21-es a másik 22-es tcp porton üzemelne. A Nat konfiguráció nem olyan egyszerű, ezért remélem betéved valaki aki tudja annak a konfigurációját... A portkonfig meg elvégezhető a nagyszerű grafikus GProFtpd nevezetű ftp démonnal. De azt már most mondom, hogy ha egy címen, egy porton egyszerre szeretnéd mind a 2 ftp szerver listáját megtekinteni ugyanazon kliensből, az jelenlegi tudásom szerint még csak el sem képzelhető.... Üdv: Moon

• piem válaszolt erre.

moonSzerintem 2 különböző daemont ugyanazon kliens(GnomeCommander file kezelő alkalmazás, de véleményem szerint neki nagyon király az ftp kliense) simán lekezel! De az már fix, hogy nem kliensek, hanem kiszolgálók(szerverek - daemonok) kellenek a paripákra! Sőt azt gondolom, hogy még csak nat - olni sem kell, két különböző hálózatban vannak (ezen IP - k alapján legalább is soha nem lesznek azonos hálózatban)! Csak szimplán a portot kell átállítani a /etc/daemonneve.conf fileban és nem fognak ütközni a kiszolgáláskor! A beállításnál a "list" a figyelt (ezt nézi csak a daemon, ez akármi lehet 0 - 65565 között mínusz a gyárilag lefoglalt portok) port száma.

piemHáj kicsit off, de a gnome commanderrel az istennek sem tudok csatlakozni ide: ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/srtm/ valószínű én vagyok pancser:), de nem megy. Tudnál segíteni? (vagy bárki más)

Ennyivel később: 14 év