Sziasztok!
Tudom, hogy sok ilyen téma nyílt már, mindet átnéztem, sok módszert kipróbáltam, de mindig más eredményt kaptam a driver telepítésnél, és egyikkel sem voltam elégedett.
A kártyám egy AMD Radeon HD 5550, szóval támogatott. A rendszer egy Ubuntu 13.04.
A következő módszerekkel próbáltam már drivert telepíteni:
- Zárt meghajtó engedélyezése - egyrészt "nem támogatott" vízjelet ad, másrészt szaggatnak az effektek, és a filmeken elcsúszik a hang.
- Zárt kísérleti meghajtó telepítése - ez pont ugyanezeket csinálta
- Kiadás utáni frissítéses zárt meghajtó - vízjel nélkül, a szaggatás csak a Firefoxban történő görgetéskor jelentkezett, de pl. a Steam-es játékok játszhatatlanok voltak, és a textúrák is hiányoztak
- amd_driver.run fájl telepítése az sh paranccsal - látszólag jó volt, a görgetéssel sem volt gond, viszont a rendszeren a hangok akadni kezdtek, akár VLC-ről, akár Flash player-ről volt szó. Nagyon zavaró.
- amd_driver.run-ból telepítőt készítettem a buildpkg segítségével, a függőségeit előtte telepítettem, létrejött a 3 darab külön fájl. A "dpkg -i fglrx-amdcccle_*.deb fglrx_*.deb" parancsra félig-meddig telepíti a driver fájlt, majd egy "nincs ilyen fájl" hibával ki is lép. Pedig ott van minden. Kézzel telepítem őket (az előbbi telepítést ki is kell javítani), majd újraindítok. Szaggat a görgetés, Firefox alatt az Epic citadel teszt alatt ~120 FPS helyett masszívan 16 van, vagyis problémás a driver (nekem még a 60 is elég lenne, a 120-at Windows alatt kaptam ugyanazzal a böngészővel). Steam játékok mennek, jól jelennek meg, de csak minimum grafikán, pedig a gépem bőven megfelel az ajánlott gépigénynek is.
Szóval ebből azt szűrtem le, hogy valamiért még mindig nem azt a teljesítményt nyújtja a gépem, amit tudna, és egyértelműen a VGA driver az oka. A zárt meghajtókat csak azért telepítettem, hogy ne maradjanak ki, persze a tárolóban nem a legfrissebb van belőlük.
Esetleg valakinek lenne egy jó ötlete, amivel biztosan jól menne? Az Askubuntu-t és társait már átnéztem, általában a sima sh-s telepítést javasolják, amit viszont egy frissítés el is ront.
Van visszaállítási pontom, egy jó ideje kísérletezgetek is, de egyszer sem sikerült eltalálnom (sőt, néha kétszer ugyanúgy telepítve is más eredményt kapok, például nincs CCC), így gondoltam megkérdezem Tőletek.
Válaszotok előre is köszönöm.