csuhas32Tegnap csak sikerült megint egy nulla közeli eredménnyel előrukkolnom Linux szakmai teszten, ezúttal a Nokia Network Solution -nél... az online teszteredményem után szerintem nem én nem értek hozzá, hanem ők kérdeznek rosszat! :)

RitanaMiből gondolod, hogy csak ilyen gyengén sikerült? Milyen kérdések voltak? A UNIX-ot még értettem, az az evolúció egy másik ága, de ezt azért nehezen hiszem. Azt még elhinném, hogy kevés volt egy felvételhez, de hogy nulla közelit írnál, azt nem.

RitanaTalán bosszantó kérdés, de az NSN -nél mihez kellenek Unix/Linux ismeretek? Full Windows -os minden tesztrendszerük és minden egyéb, ami ott van. Max a webszerverek, intranet.. Nekik dolgozik be a vállalat, ahol dolgozok és egy deka Linuxot nem látni.

Silent_BobEzt tőlük kérdezd meg inkább. Mondjuk érdekes, mert a többi teszt (összesen ötöt vállaltam be ^^ ) nevetségesen könnyű volt a Linuxoshoz képest... :-/

rapfenNa jó, nem nulla, de nem sok. Tele volt hálózati kérdésekkel megint.

RitanaAkkor már tudod, hogy mire kell gyúrnod. :-) ( De szerintem, ha feltennél néhány kérdést/leírnál néhány dolgot közülük, biztos sokan segítenének neked hasznos linkekkel, tanácsokkal.)

rapfenIlyenek voltak benne, hogy ha az SSH-től kapok egy üzenetet (egy olyan oldal használata közben, amivel addig nem volt probléma), hogy valaki valamit csinált a valamimmel, akkor milyen paranccsal csinálnék újra rendet..? A kérdést sem értettem igazából, de sebaj! :-/ Kár, hogy nem Desktop Design volt a feladat! :D

Ritana„valaki valamit csinált a valamimmel, akkor milyen paranccsal csinálnék újra rendet..?” #Mennyivel tartozom? De attól függ, mi a hibaüzenet. Hardveres hibára utalásnál: Stand Up and Fight! Ha viszont az átvitel akadozik: Wake up darling! Done. :-D

RitanaLennének elképzeléseim a válaszokról, inkább kihagyom az interjuvolást, de érdekes... A szitu és az NSN is.

Silent_Bob"... Az Ericsson azóta a hálózatfejlesztéshez, kommunikációs hálózatokhoz szükséges eszközök gyártására és a kapcsolódó területekre koncentrál. A Nokia most közel ugyanezt az utat járja be, megszabadul a készülékgyártástól, de megtartja a Nokia Siemens Networks-öt, miután kivásárolta belőle a Siemens-et és így a kommunikációs hálózati eszközök területen kíván tovább működni (ahol a piaci részesedése alapján az Ericsson és a Huawei után a harmadik). (A HERE térkép szolgáltatást – amely a Nokiánál maradt – kicsit „kilóg” ebből a képből, de ezt jól megfontolt stratégiai okok miatt kellett a Nokiánál tartani, ha ezt is viszi a Microsoft, akkor sérült volna a platformfüggetlenség, ami a sikerhez fontos a szolgáltatás esetében.)" Forrás.

rapfenCsak, hogy a válasz is meglegyen ServerSignature Off ServerTokens Prod http://www.tecmint.com/apache-security-tips/

rapfenUmmm... izé. Ma felhívtak azzal, hogy sikeres lett a teszteredményem mindenből :D

rapfenMenni kell szakmai interjúra is. (angol, magyar) A beszéddel nem lesz baj, csak győzzék végighallgatni! :)

RitanaNincs neked valami "nem tudok semmit" komplexusod? :-D (Közben pedig a többség elbújhatna melletted.)

Htibi+1 A nagy többség. (E-mailben hogy lehet önbizalmat küldeni? Vagy tudsz valami linket ahonnan letöltheti és telepítheti?)

Htibi.....olyan ismerős szituáció,mint a lányom vizsgák előtt....Aztán minden ötös.

rapfenHa ez sikerül, akkor felejtős... :) (fellélegezhetnek a taxi sofőrök :P )