Na jó, elindulok, nemsokára jelenésem lesz.... :-/ Köszönöm szépen Mindenkinek a biztatást! Ha marad még energiám, este leírom hogy hogy sikerült és hogy miket kérdeztek... valakinek biztos jó lesz majd ez az információ a későbbiekben! (ha másnak nem, hát nekem, LOL) SZORÍTSATOK!

Na akkor kezdjük..... Először is: a kedves félretájékoztató iskolaszövi állításával ellentétben NEM Linux teszt volt, hanem pure UNIX: AIX,HP-UX,Solaris és General UNIX, valamint nem gyakornoki állás, hanem OC és a Lufthansanál (ez utóbbi információ stimmelt, vagyis pontosabban csak ez) :-/ Persze kizárólag rendszer specifikus kérdésekkel, azon belül is szerver adminisztrációval és hálózati protokolokkal gyötörtek. Innentől kezdve persze az ottlétemnek kb értelme nem volt.. :-/ Az AIX-ről annyit tudok, hogy van köze az IBM-hez, a HP-UX HP-je a Hawlet Packard -ra utal, a Solarisról meg annyit , hogy létezett valami OpenSolaris izé egészen addig , míg az Oracle hosszú keze be nem tette a SUN-ba a lábát... LOL (umm, ismer valaki valakit, aki egyidejűleg ért mind a három rendszerhez és nem kétszer olyan idős , mint én ??) Azért persze nem adtam fel: mivel felelet kiválasztós teszt volt és sok hibás válasz szintaktikailag volt hibás (crontab, find, sed std) ezért legalább 50-50 százalék alapon tudtam tippelgetni a legtöbb kérdésnél, a hatalmas Linux ismereteimnek köszönhetően... és persze remélhetőleg a RAID/LVM is ugyanazt a technológiát vagy mit jelenti AIX esetében, mint nálunk. :( A teszt előtti interjúk (magyar, angol) kifejezetten jóra sikeredtek szerintem -- nem voltak szemétkedő kérdések sem-- de ez a fentiek fényében szerintem édeskevés már... :( Szóval ennyi volt, nagyon úgy tűnik, hogy nekem már csak a LIDL való, mint munkahely.... :( :( Köszönöm szépen a biztatást megint, tényleg nagyon jól esett! Rita

RitanaKötve hinném, hogy diák jelentkezők között bárki jobban megfelelt volna ennek a speciális elvárásnak. Hacsak nem kamu volt az állásinterjú, mert valakit már beprotezsáltak, akkor szerintem Te vagy az esélyes.

RitanaSzerintem ne keseredj el, még mindig tartom, hogy a magyar és angol interjú fog itt számítani. A teszt biztosan orientációs célokat szolgál, ezek kőkemény enterprise technológiák, sok százezres infrastruktúrákkal és tanfolyamokkal, irreális elvárás egy szeniortól is, hogy értsen mindegyikhez. És igen, AIX-en az LVM nagyon hasonló a Linux LVM-hez, csak a physical volume fölött van még egy réteg, a physical partition (nagyon vicces, amikor LV növeléshez számológépet használnak az AIX adminok :) ). A fizuval is félretájékoztattak? Mert annyiért biztosan nem éri meg a Lufthansa. Én úgy hallottam, hogy a magasabb szintű melók, second és third level kihalásos alapon működnek, és nagyon sok évet kell lehúzni 24/7-ben. 520/óra Pesten IT-ben nagyon kevés. Ha ez az irány érdekel, akkor érdeklődj más multinál, akár vidéken is, pl. IBM Fehérváron, IT-Services Pécsen és Debrecenben, stb.

RitanaAzért ne add fel, ez még nem olyan veszett dolog. Sok függ a többiek teljesítményétől is. De közvetítésről nekem ez a klasszikus történet jut az eszembe. A reggel megjelent újság címlapján az alábbi hír van: Moszkvában Merciket osztogatnak. Mindenki ujjong, micsoda jólét van. Másnap azonban a lap helyreigazítást közöl: A hír igaz, de nem Moszkvában, hanem Leningrádban. Nem Merciket, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. A többi stimmel. Szóval ők is majdnem eltalálták. Fel a fejjel. Ha esetleg nem jönne össze, akad majd jobb. (PL akár itt a fórumon is megkérdezheted, hátha tud valaki valamit ajánlani.) (Melyik LIDL-be mész? :-D )

UdiÉn is egyszer bepróbálkoztam a Lufthansa-nál, mert egy haverom is ott dolgozik. Junior SAP-re jelentkeztem, akkor volt egy éve, hogy Ubuntut használtam, csak én az angolon csúsztam el. Fizu se lett volna annyira szar, már ha össze hasonlítjuk a somogyi és pesti fizetéseket. Haver kap kb 180-200at kézbe. Oké, hogy sokaknak ez kevésnek számít, viszont szerintem nem lenne olyan rossz a Luft-éknál dolgozni, ha ők tanítanak meg sok mindent, pár évig, ha bírja az ember, vagy ott marad, vagy el megy máshová és referenciának jó, amit ott összeszedett. Mondta, hogy 4 lépcsős a válogatás, van a telefonos az elején, utána még 3x behívnak, a másodiknál már kezdhetsz bizakodni, a harmadiknál meg már tuti, hogy megkapod. Szóval kedves Ritana, ne csüggedj, ahogy néztem, van még/szokott lenni folyamatosan jó pár állás hirdetésük. Még én sem vetettem el az ötletet, hogy bepróbálkozok még egyszer. Haver is másodszorra került be. Szeretik az optimista hangulatot. Arról nem is beszélve, hogy 90%os támogatás van a Lufthansa járataihoz, meg elég sok plusz juttatás, nem tudom azóta, hogy volt közöm hozzájuk, változott e valamit.

krm"Mondta, hogy 4 lépcsős a válogatás, van a telefonos az elején, utána még 3x behívnak, a másodiknál már kezdhetsz bizakodni, a harmadiknál meg már tuti, hogy megkapod." Ez biztató, de jelen pillanatban ott tartok, hogy a legelső teszten sikerült olyan csúnyán elbuknom, hogy reménynek még halvány nyoma sem maradt... :-/ Mindegy, már túl tettem magam rajta, bár még mindig nincs elég lelki erőm kiguglizni a helyes válaszokat sem. Talán majd azután lesz, ha hivatalosan is kiértesítettek a döntésről... :-/

UdiKomolyan elgondolkodtam azon, hogy egyáltalán nekem való-e ez az IT irány... ? Nem akarom magam még egy illúzióba ringatni... :( Persze egy állásinterjú még nem a világ, de ez most hatalmas pofon is volt egyben... :(

rapfenNem megyek, hanem maradok :P Legalábbis nyár végéig remélhetőleg, reggeles diákmunkában, Vácon... de jobb lenne persze, ha kapnék megint valamilyen fordítani valót inkább, már egy kicsit hiányzik is a fordítás. (meg jól is fizet)

majteeTalálkoztam két sráccal a recepción, őket már a második körre hívták vissza. Szóval nekik sikerült, ami nekem nem. Ennyi. Nem kell magyarázatokat keresni erre, mert ez elég nyilvánvaló, hogy nekik miért sikerülhetett és nekem meg miért nem.

RitanaTúl kell tenned magad rajta. Ráadásul még nem is mondtak nemet. Viszont: 1.) Nem igazán erre számíthattál a közvetítő tájékoztatása alapján. Igaz? 2.) Eddig is tudtad, hogy van még mit tanulnod. Most legalább van egy irány is. 3.) Most már van tapasztalatod is, felkészültebben mész a következőre. De amíg nem mondtak semmit, addig ne fesd az ördögöt a falra. Mikor fognak tájékoztatni? (off Mit tanulsz egyébként? /off)

RitanaJa, amúgy meg mi a probléma? Egy pár éve itt vagy, mindig megmondtad a frankót (legalábbis, ahogy emlékszem), és most pánikba vagy esve, mert egy dolog úgy néz ki, hogy nem jött össze (persze ez sem 100% még). Ha érdekel az IT, hajrá! Csináld. Nekem is így jött be a dolog. Pedig semmilyen valódi végzettségem nincs, csak a pár év, amit lehúztam a sulikban.

RitanaEgy hatalmas pofon még talán arra fordithatja az ember fejét amerre nem is gondolja hogy nézhetne. :))

DcNdrewOlvastam :) Csak azért nem válaszoltam még rá, mert picit meglepett az ötlet. De írok majd! :-)

DcNdrewHát ez az! Pár éve "itt vagyok" (és még máshol is), de amit itt művelek az csak játszadozás és nem valódi tudás, amivel mondjuk elhelyezkedni is tudnék! Ideje felnőnöm végre, azt hiszem ez itt a lényeg. Amúgy nem bántana ennyire a dolog, ha mondjuk egy Windows NT teszten buktam volna el ennyire... de ott szerepeltem le, amiben azt hittem, hogy jó vagyok... így talán pont időben és talán jól is jött most ez a figyelmeztetés. Kicsit hülyét csináltam magamból tegnap, de ez van. :) (tudom, ez még mindig nem a világvége, az még kicsit odébb van :) ) Na jó, befejezem, mert már unom az önmarcangolást, meg hogy itt a nyakatokba zúdítok mindent... Azért köszi, hogy meghallgattatok!