Régóta Acronis-t használok rendszermentésre. Arra gondoltam, keresek valami programot, ami a futó rendszer alól megcsinálja ezt a feladatot.
Szoftverkezelőben találtam ezt a LuckyBackup nevű csodát. Telepítés után rögtön láttam, hogy ez nem erre való, inkább adat mentésre jó. Azért kipróbáltam. Beállítottam egy teszt mentést, majd elindítottam. A célmappának a saját mappát jelöltem meg, és bejelöltem, hogy ne hozzon létre mappát a mentett fájloknak. Egy pillanat alatt megcsinálta a mentést. Ezután levert a víz amikor láttam, hogy a saját mappaából mindent kitörölt, és bepakolta a forrás mappa tartalmát. Ez azt eredményezte, hogy minden program alapbeállításba került. Firefoxból eltűntak a kiegészítők, kedvencek. Thunderbird üres lett. Összes adatom elveszett, kivéve a teszt mentés adatai. Újra állítottam a programokat, live cd-vel visszamásoltam az elveszett adatokat egy másik vinyóról. Jött az újraindítás. Figyelmeztető ablak beugrik, hiányzik valami fájl az azonosításhoz. Továbblépek. Minden program megint alaphelyzeten, a frissen visszanyert adatokat nem tudom megnyitni, mert nincs hozzá jogosultságom.
Rendszer újratelepítés lett a vége.
Figyelmeztetés: Ne így használd a programot!
Jó lesz nekem továbbra is az Acronis.
Linux Mint 15 Cinnamon