Remélem nem rossz helyen teszem fel a kérdést. Vásároltam egy hardveresen nem rossz Androidos TV sticket, amin sajnos az Android rendszer hát, nem igazán nyújtja azt amit a hardver megkívánna. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire bonyolult egy ilyen eszközre telepíteni egy Ubuntu rendszert? Létezik egy verzió, de sajnos ennek is sok hiányossága van még. Nincs wifi, bluetooth, stb. Hogy miért ubuntu? Jelenleg az Androidon valamiért nagyon akadozik a film lejátszás. (ezt mindenfélével magyarázták) Nem igazán tudok egy jó smb servert telepíteni. (mert nincs :)) Amire szükségem lenne. xbmc futása Nas funkció (smb, ftp, webdav) webböngészés (flash oldalak is) skype (bármelyik webcammal) Túl sokat szeretnék?
TV-stick-re (RK3188) Ubuntu verzió
Jól átvertél ezzel a "TV stick" névvel. Ez a gép a keresztségben a "Mini PC" nevet kapta. Sokat akarsz? IGEN.
Ez a cucc jobára csak netezésre van, az hogy Ubuntut tegyél rá hát elég kétséges persze lehet idővel ha az Ubuntu touch megjelenik vagy eljut ilyen szintre lehetséges lessz. De szerintem egy tablettel vagy egy eee pc vel jobban jár az ember mint ezzel - ezek elég gyengécskék.
Sajnos a mai napig nem működik ubival a wifi, a hardveres gyorsítás és a Bluetooth sem. Nem ismertetted a mini pc-d típusát de ez egy annyira elterjedt soc hogy én biztos hogy egy custom rom-mal próbákoznék.
Az egyik barátomnak van egy ilyen chippel ellátott készüléke. Egy fél napnyi kínlódással felszenvedtem rá egy Ubuntut. A fent említett problémák fennállnak. Nem működik a WiFi és a hardveres gyorsítás. Egy USB elosztó segítségével kötöttünk rá egeret, billentyűzetet, és WiFi adaptert. Én is be akartam ruházni egy ilyenre, de nem győzött meg a teljesítménye. Androiddal pedig nem tudom használni amire szeretném, a félmegoldásokat pedig nem szeretem. Túl magasra tetted a mércét ennek a hardvernek. Javaslom egy Mini-ITX-es gép beszerzését, ha kis hely és áramfelvételű gépre vágysz a fenti funkciók ellátása mellett.
Köszi mindenkinek az észrevételt. Most arra jutottam, hogy megpróbálok beszerezni egy laptopot occcson.:) Az is eszembejutott, hogy sokan kidobják, vagy megszabadulnak azoktól a laptopoktól amiknek a kijelzője eltört, megsérült. Lehet, hogy veszek egy ilyet. Csak néhány kérdés ezzel kapcsolatban is felmerült. Legyen HDMI vagy ne? Elég lehet a VGA? (A TV-n bemenet rendelkezésre áll) Csak azért mert ha a VGA felbontásban ki tudja szolgálni a FULL HD-t akkor "tojok" a HDMI-re. Másrészt mit gondoltok mi lehet a minimum konfig azokra amit írtam?