Bocs, de kezdő vagyok. Megdumáltak, hogy mennyivel jobb, biztonságosabb, stabilabb a Linux, mint a Windows. Mivel az XP támogatása végetért, gondoltam felteszek mellé egy egyszerű, gyors Ubuntu verziót, a Lubuntut. Azért választottam, mert a 14.04 verziót 2019-ig támogatják.
A telepítést biztonság kedvéért az XP mellé tettem, a telepítő ezt fel is ajánlotta. Minden sikerült, elkezdtem tanulgatni, mert szokatlan volt. Szükségem volt néhány újabb programcsomagra. Elkezdtem a telepítést, majd a harmadiknál azt üzente, hogy a telepítés meghiúsult, nincs elég lemezterület a végrehajtáshoz. Vártam, vártam, de semmi sem történt. A Windows kékhalál jobb volt, mert ott újraindíthattam a gépet. Itt nem. Maradt a reset. Újraindult a gép, megjelent a grub programválasztó, katt az Ubuntura, kis idő múlva Lubuntu felirat megjelent, majd eltűnt és csak a sötét képernyő maradt.
Ezután újraindításkor az XP-t választottam, ami természetesen simán elindult. Nekem a Windows XP-vel 12 év alatt nem volt ekkora szívásom! Nekem ezután ne mondja senki, hogy stabil a Linux. Persze nem is csodálkozom, mert 18 éves története során már több, mint 480 disztribúciója volt.
Üdv