Üdv, Jelenleg azt akarom megoldani, hogy van egy script amit leakarok futtatni a webről, úgy, hogy a kiadott parancsot a szerver feldolgozza! Pl: valami.hu/feldolgoz.php itt kér 1 nevet és 1 pw-t, az itt megadott adatokat felhasználva hozzáadok egy új usert! Ez csak egy példa, nem webről való user hozzáadás lenne a cél, de ha már látnám/érteném a működést megoldanám magamnak amit kell!

Szerintem ezt fogalmazd meg úgy, hogy értelme is legyen. Mit szeretnél pontosan? Web felületről juzert létrehozni a szerveren?

A megfogalmazás nem egyértelmű. Ha php-ból szeretnél bash parancsot kiadni (például hozzáadni a rendszerhez egy új felhasználót, akkor:

Ezt azonban csakis saját szerveren tudod megcsinálni (vagy VPS-en), mivel ez a függvény szinte minden szerveren tiltva van.

A gyengébbek kedvéért: pw = password Igen saját szerverről lenne szó! Az user hozzáadás csak egy példa lenne, hogy megértsem a működési elvet! Tehát bekérek php-ba, egy inputba 1 nevet és hozzátartozó jelszót! Majd miután megadtam submit, és az adott fájl ezt feldolgozza, majd lefuttatja a szerveren! @Luth3r De ha pl: a php fájl nem ugyan azon a szerveren van mint amin futtatni szeretném a scriptet?

Tiby08A gyengébbek kedvéért: "itt kér 1 jelszót és 1 pw-t" Tehát előbb egy jelszót, majd egy passwordot kér. Ügyes!

Tiby08Az sem probléma. http://php.net/manual/en/book.curl.php

Tulajdonképpen egy axiómáról van szó: hiszen a php egyik lényege, hogy input-ot fogad, a szerver pedig feldolgozza valamilyen formában. Nekem ki kicsit ilyen ez a kérdés: Olyan boltot keresek, ahová bemegyek, pénzt adok, és kapok a pénzemért valamit. :)

a mesterKérdés alatt a téma indító, exponáló mondatokat értettem. Valóban nem volt a végükön kérdőjel. :)

Ennyivel később: 9 év