Csütörtökön menetrend szerint megérkezett az Ubuntu soron következő, idei őszi, 13.10-es verziószámot viselő kiadása. A kezdeti élménybeszámolók hatására kedvet kaptam a frissítéshez, így pénteken munka után nekiálltam. Volt egy szabad két órám az esti gokartig, ezért shutdown-t nyomtam a rendszerre, előkapartam a külső, USB-s backup merevlemezem, toltam a rendszerről egy klónt, majd nekiálltam a frissítési folyamatnak.
Olvasott embernek nincs párja, szóval kezdjük a tudnivalókkal. Érdemes minden frissítés előtt elolvasni azt, hogy mire lehet számítani. Lehet, hogy semmi érdekes sincs a kiadott leírásban, de az is lehet, hogy az ismert hibák felsorolása alatt valami olyasmit találunk, ami miatt a frissítés elhalasztása, vagy teljes kihagyása mellett döntünk. Én nem találtam benne semmi ijesztőt, így nekiestem a folyamatnak.
Szépen kigyomláltam a 3rd party repókat (pl. Ksplice), leszedtem a 3rd party csomagokat (pl. Ksplice), hogy azok a frissítési folyamatba ne zavarjanak bele még véletlenül se. Majd naprakész állapotra hoztam a 13.04-es rendszerem.
Amint azzal készen voltam, elindítottam a Software Updater nevű frissítőrendszert.
http://hup.hu/cikkek/20131020/frissitettem_raring_ringtail-rol_saucy_salamander-re