Helló! Csak egy ideig voltam aktívabb akár itt az oldalt nézzük, akár az irc-t. Dapper Drake-el kezdtem el a linuxos pályafutásomat, ha visszagondolok nem mostanában volt :) Nem sorolok fel mindent mert amúgy sem érdekes, az első gépem egy 5x86-os masinával, amin leginkább csak játszani akartam. Sajnos ez a cél sokáig megmaradt és eléggé negatívan befolyásolta az életemet, de ez már más tészta. Ubuntut is először azért telepítettem fel mert olvastam hogy valakinek wine-al jobban futott a WoW vanilla verziója, gondoltam kipróbálom, főleg hogy akkoriban német bölcsésznek tanultam egyetemen, a szobatársam pedig hobbiból mindenféle rendszert kipróbált amit tudott, akár élesben akár virtuális gépen. Ekkor kezdődött el hogy vagy őt, vagy az irc-n nyaggattam az embereket mindenféle problémákkal. Szépen lassan eljutottam olyan szintre angol nyelvvel meg a rendszerrel kapcsolatban is hogy ha valami kell akkor utánajárok a gúglin és általában megtalálom a megoldást. A játék is elmaradt, így pedig mindenképpen tökéletes nekem az ubuntu, nem mondom hogy hibátlan de ezt úgyis tudjuk :) Csak a unity-vel barátkozok nehezen, de a mostani béta 2-es telepítésű lubuntumra azt állítottam be alapértelmezettnek és egyelőre elvagyok vele. Régi álmom volt egy N900-as nokia telefon, ami szintén debian alapú rendszerrel működik, most ezt nyúzom, kíváncsi vagyok eljutok-e vele odáig hogy újra kell flashelnem annyira megölöm :) Mostani célom ilyen téren egy olyan telefon beszerzése amire a touch rendszert tudom ráhegeszteni, majd ha az anyagiak engedik... Kíváncsi leszek rá az is meg a desktop verzió is hova fejlődik.

Bölcsész léttedre nem eresztetted bő lére.:)

• keb válaszolt erre.

eszesNem fejeztem be, ott kellett hagynom pont játékfüggés miatt. Én címeres páros ujjú patás... Kisregényt meg nem akartam írni, ki olvasná el? :D

Ennyivel később: 8 év