Sziasztok! Minő véletlen, a nevem Tibor. Nagyon szeretem az olasz kultúrát, országot így a nevemet egy picit olaszosítva használom. Nincs közöm Tiberius császárhoz! :-D Az én történetem viszonylag rövid, tulajdonképpen kb 5 évre terjed. Azelött is volt otthon egy ikszpé, viszont annyi közöm volt a számítógéphez, hogy ha megtaláltam a sarokban a piros ikszet, akkor már sikerélményem volt. 2008 körül beneveztem egy számítástechnikai tanfolyamra, ahol alapvetően szerelést és karbantartást tanítottak volna (OKJ-s), de szerencsére tanítottak sok egyebet is majdhogynem az alapoktól. (Szoftverhasználat stb...) És ami a lényeg, volt olyan óránk, hogy "Linux"!!!! Addig csak egyszer találkoztam ezzel a szóval: amikor a Tuscó-ban vettük a számítógépünket, mellékeltek hozzá egy UHU Linux cd-t. Amit soha nem használtunk. Szóval a Linux óránkat egy nagyon lelkes srác tanította és nem volt elfogult: elmondta az esetleges hátrányokat és elmondta az előnyöket is, sőt, megtanított Linuxot telepíteni!!! Az Ubuntu 8.04-et ajánlotta, amitől még a dörzsöltebb informatikus-osztálytársaim többségének is leesett az álla. Nekem nagyon tetszett a hullámzó ablak effekt. Ezután felgyorsultak az események: otthon is próbáltam telepíteni, de 256 mb ram-mal nagyon nyőgvenyelős volt. Szereztem még egy ramot, betettem a gépbe (legalább gyakoroltam az iskolában tanultakat) és akkor már elviselhetően müködött, bár effektek nélkül, mivel a gép igencsak gyenge volt. 2010-ben vettem egy Laptopot és azon már működtek az effektek! És végre annyit kisérletezhettem az Ubuntuval, amennyit csak tudtam. Időközben összefutottam az Lmms nevü programmal, amivel elkezdtem dalokat írni. (Meg az Audacity-t használtam még). Elvégeztem egy honlapkészítő tanfolyamot is, szóval igazi kutyaütőként megpróbáltam honlapot is csinálni az Ubuntu-n. 2011-ben már a Linux Mint-tel ismerkedtem és egyre jobban tetszett. Először még csak az asztali gépünkre telepítettem, de aztán a laptomomra is az került nemsokára. Tavaly vettem egy pici netbookot és arra már Linux Mint-et raktam (a Megoo volt rajta gyárilag, nem sokáig), először a 9-es, aztán mikor a 13-as (LTS) megérkezett, azt tettem fel. A Mate felületet hamarosan felváltottam a KDE-s verzióval és azóta azt használom lelkesen. Most már a nagy laptopomon is ez a verzió van, mert a feleségem a munkahelyén hozzászokott a windózzz-hoz és a Linux Mint 13 eléggé hasonló kialakítású, így már ő is inkább ezt használja, nem a saját win-es netbookját (ami egyébként is bűn-lassú!!). Hát körülbelül ennyi a sztori. Ahhoz képest, hogy nem vagyok régi motoros, elég hosszúra sikeredett. Bocsi. Nosztalgiának tényleg jó ez a fórum! :-)
Tiberio
tiberio! https://www.youtube.com/watch?v=T__vQe1N_94 ez nincs meg hq-felvételben? nekem nagyon bejön ez a számod... ha már a másik fórumban nem reagáltál rá :P :)
SevoirJó tényleg. Mármint annak, aki szereti a chillout zenét. Köszi a linket, tetszet. Tiberionak pedig gratulálok.
Nagyon kedvesek vagytok!!!! (És viccesek is-ezt a "rajongók"-nak üzenem) Ez a bizonyos dal akkor született, amikor a hetedik házassági évfordulónk közelgett a feleségemmel és talán mondanom sem kell, márciusban házasodtunk, ezért lett a dal címe Március dúdolt nekünk. A másik, hogy itt kint csak egy usb mobilinternetet használok, és ma épp az asszonykámnak volt rá szüksége, de sajnos egyébként sem tudok annyiszor a neten lenni, amennyiszer szeretnék. Mindenesetre köszönöm a dicsérő szavakat a dalaimmal kapcsolatban, nagyon jól esett!!!!! Ja és említettem már, hogy itt olaszországban nagy kultúrája van az ubuntunak?? 6-7 euroért árulnak az újságosnál nagyon minőségi Ubuntu magazint!!!
SevoirHát a nevezett dal linkjét tudom elküldeni,hogy mennyire hq, arról lövésem sincs :-) http://artner.ingyenweb.hu/11.M%C3%A1rcius%20d%C3%BAdolt%20nek%C3%BCnk%20%20remix!!.mp3 (Valamiért nem csinál belőle linket....) Nahát! Feliratkoztál a you tube csatornámra!! Ezexerint Te már ismered a dalaimat? Nagyon szépen köszönöm!!!! (Grazie mille!)
SevoirKözben eszembe jutott, hogy a mobilomon is megvan ez a dal mp3-ban, viszont a probléma, hogy nem túl erős a mobilinternetem és elég sok időbe telik, ha feltöltöm és elküldöm Neked emailben. De ha mégis csak ez a módszer működik,akkor elküldöm ilyen módon. Vagy azóta sikerült letöltened? És közben felmerült bennem egy kérdés: miért ez a dal tetszik Neked? Pontosabban mi tetszik rajta? A hangszerelés? Az énekdallam? A szöveg? Érdekelne a véleményed építő jelleggel....